Wisselende resultaten Euros bij Winterwedstrijden

| Peter Wolbers

Bij de ‘Winterwedstrijden’, een roeiwedstrijd over 5.000 meter op de Delftse Schie, hebben de roeiers van Euros wisselend gepresteerd. Het beste resultaat was er voor de tweedejaars zware mannen in de gestuurde vier: zilver.

Als eerste roeiwedstrijd van het Eerstejaarsklassement betekenden de Winterwedstrijden de vuurdoop voor de eerstejaarsploegen van Euros. Ook de ouderejaars kwamen in actie in de hoop kans te maken op internationale uitzendingen. De tweede wedstrijddag werd vanwege harde wind afgelast, waardoor de herkansingen niet meer geroeid konden worden.

Bij de ouderejaars was het de zware mannen vier met stuur die bij de tweedejaars een podiumplek behaalde. Achter het Utrechtse Triton roeide Euros een fraaie tweede plaats. In de lichte twee eindigde de Enschedese roeivereniging als zevende, bij de zware twee als zesde.

Skiffs op vier en vijf

Andere ouderejaars slaagden er niet in een podiumplek te bemachtigen, al kwamen enkele boten dichtbij. Theo van Hall werd in de lichte beginnelingenskiff vierde en Helen Harmsen kwam bij de dames nieuwelingenskiff tot de vijfde tijd.

Chris Lokin roeide op het hoogste niveau in de lichte skiff naar de negende plaats, terwijl Geeske Boer als invaller in de gestuurde vier van het Wageningse Argo in de overgangscategorie in een veld van vier als laatste eindigde.

Geen punten voor eerstejaars

De zware heren acht met stuur van de eerstejaars eindigde na een tumultueus voorseizoen als tiende, drie tellen verwijderd van punten voor het klassement. De lichte acht slaagde er niet in dicht bij de punten te komen. Zij eindigden uiteindelijk als vijftiende, ver verwijderd van een top acht-notering.

Ook de zware vrouwen acht slaagde er bij de eerstejaars niet in om in de punten te roeien. Mede door een trage start verloor de boot in de eerste helft van de race veel tijd, waardoor het sterke slot niet genoeg bleek. De lichte vrouwen vier, dit jaar voor het eerst geselecteerd door Euros, eindigde als elfde van de zestien boten.


Overige sportuitslagen

Handbal

Dames, 2e klasse A: DSVD 3 – Cabezota 1: 24-22

Een nipt verlies voor Cabezota tegen subtopper DSVD. De handbalsters staan momenteel negende in de competitie van twaalf teams en nemen het over twee weken thuis op tegen nummer elf DHV uit Delden.

Heren, 2e klasse A: Plus Severijn/Heeten – Cabezota 1: 18-19

In de topper tussen nummer twee Plus Severijn/Heeten en koploper Cabezota trokken de studenten uiteindelijk nipt aan het langste eind. Door de overwinning is het kampioenschap zo goed als zeker. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de handballers nog slechts drie punten nodig voor de titel. Over twee weken kan de eerste stap gezet worden tegen laagvlieger AHV Achilles.

IJshockey

Heren, Studentencompetitie: Thor Amsterdam – Slapping Studs: 8-0

Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Enschedese studenten, die geen enkele periode tot scoren kwamen. Begin maart mogen de ijshockeyers weer, dan thuis tegen Hijs Hokij Den Haag Fire Birds.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Olympus ’58 1 – Vakgericht 1: 18-15

Door de nederlaag maakt Vakgericht definitief geen kans meer op de titel. Bij winst in dit duel en de twee resterende wedstrijden was het kampioenschap in theorie nog mogelijk geweest, maar door de nederlaag bij Olympus is de derde plek het hoogst haalbare. Over twee weken gaan de korfballers op bezoek bij het Arnhemse EKCA.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Scholtenhagen 1 – Piranha 1: 3-3

Het tweede gelijkspel op rij voor de waterpoloërs, die daardoor de titel voorlopig uit het hoofd kunnen zetten. Komende week spelen de studenten tegen subtopper ZPC De Hof. Een zege daar houdt de theoretische kans op het kampioenschap in leven.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.