Ruim duizend alumni verwacht op 15 april

| Kitty van Gerven

De Alumnidag op vrijdag 15 april belooft drukker te worden dan ooit. ‘We denken meer dan duizend oud-studenten te kunnen verwelkomen’, blikt Joe Laufer, UT-coördinator alumnirelaties en projectleider van de Alumnidag, vooruit.

De verwachtingen zijn zo hooggespannen, omdat de vijfjaarlijkse reünie van oud-studenten van de Universiteit Twente, die voor de elfde keer plaatsheeft, ditmaal in het teken staat van de opleidingen. De bezoekers zullen een groot deel van de dag, samen met de huidige studenten, bij hun ‘oude’ opleiding doorbrengen. Volgens Joe Laufer wordt de Alumnidag hierdoor meer dan alleen een weerzien met de Alma Mater en de vroegere medestudenten; ‘het is tevens een hernieuwde kennismaking met de opleiding, waar de kennis van het eigen vakgebied kan worden opgefrist.’

Ontvangst THT-studenten

De projectleider verwacht vooral veel oud-studenten uit Nederland, België en Duitsland te kunnen verwelkomen, al hoopt hij ook op bezoek van alumni uit andere landen. Onder hen zullen zeker ook oud-THT-studenten zijn. Voor hen begint de dag met een speciale ontvangst in de Faculty Club. Zij krijgen daar een boekje met de contactgegevens in de vorm van een ouderwetse almanak, dat speciaal voor hen is samengesteld.

Het programma van de Alumnidag begint ’s morgens met een rondleiding in groepen over de campus, waarbij onder meer een bezoek wordt gebracht aan diverse laboratoria, zoals het nanolab, het robotlab en de windtunnel. In het Design Lab krijgen de alumni een demonstratieprogramma voorgeschoteld.

Diederik Jekel

Na de lunch schetsen hoogleraren, topalumni en initiatiefnemers van start-ups onder leiding van oud-UT-student en moderator Diederik Jekel (bekend van onder meer DWDD) in De Waaier een beeld van de universiteit toen en nu. Voor de bijpassende swing zorgt de band The Bartenders Reunion, bij de meeste bezoekers beter bekend als The Bartenders Blues Band.

De rest van de middag brengen de alumni door bij de eigen opleiding, waar zij niet alleen hun oud-studiegenoten kunnen terugzien, maar ook hun oud-docenten en de studenten van nu. Via bijvoorbeeld een masterclass zal een inkijkje worden gegeven in de actuele topics op de diverse vakgebieden. Bij de opleidingen wordt ook gedineerd.

Feestelijkheden

De avond is ingeruimd voor allerlei feestelijkheden. In het Atrium van de Bastille zullen sportverenigingen een sportcafé houden met ludieke demonstraties. Voor de cultuurliefhebbers verzorgen de cultuurverenigingen activiteiten in de Vrijhof en in de Vestingbar zal tot in de late uurtjes een party plaatshebben. Voor de oud-leden van de gezelligheidsverenigingen van de UT is er die vrijdagavond in De Pakkerij aan de Oude Markt in Enschede van alles georganiseerd.

Alles bij elkaar is het een vol programma, meent Joe Laufer. ‘Maar ook een heel aantrekkelijk programma. Wij denken namelijk dat veel alumni graag weer eens in contact willen komen met hun vroegere opleiding. Dat dit hun meer zegt dan alleen een weerzien met de UT en hun medestudenten.’ De projectleider verwacht dan ook dat het aantal van 600 bezoekers aan de vorige Alumnidag, in 2011, ditmaal ruimschoots zal worden overtroffen.

Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op: www.utwente.nl/alumnidag.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.