Podiumplaatsen voor Skeuvel bij eigen toernooi

| Peter Wolbers

Bij de 26e editie van het Skeuveltoernooi zorgden de Enschedese schaatsers voor een fraaie medailleoogst. Niels Leliveld prolongeerde zijn allroundtitel. Esther Nauta won zilver, Carolien Kamphuis en Vincent Oudshoorn brons.

In het heren allroundtoernooi toonde titelverdediger Niels Leliveld aan dat zijn winst van vorig jaar geen toevalstreffer was. Met winst op de twee korte afstanden, de 500 en de 1.500 meter, legde de Skeuvelaar de basis voor zijn eindzege, al kwam nummer twee Koen de Best uit Amsterdam op de slotafstand nog akelig dichtbij.

Op de 5.000 meter mocht Leliveld ruim 24 seconden verliezen op De Best en die marge bleek ook nodig te zijn. Bij het passeren van de streep was het verschil meer dan 18 seconden, genoeg voor de tweede eindzege op rij voor Leliveld.

Bronzen plak op sprint

Skeuvelaars Martijn Bergsma en Thijs van der Klauw reden bij de B-groep naar de respectievelijk eerste en tweede plaats in het eindklassement.

Op de sprint was er eveneens Skeuvel-success. Vincent Oudshoorn, vorig jaar nog zevende, schaatste een stabiel toernooi en reed naar een fraaie derde plek. Op drie van de vier afstanden verbeterde Oudshoorn zich ten opzichte van de vorige editie en zijn puntentotaal was eveneens beter dan afgelopen jaar.

Zilver en brons voor dames

In het allroundtoernooi bij de dames schaatste Esther Nauta naar een fraaie tweede plaats, achter de ongenaakbare Manon Gremmen uit Nijmegen, die op alle afstanden de snelste bleek. Mede door haar tweede plaatsen op de 1.000 en 3.000 meter pakte Nauta uiteindelijk de zilveren plak.

Bij de dames sprint steeg Kamphuis één plek in het algemeen klassement ten opzichte van vorig jaar. Haar puntentotaal was wel iets hoger dan in de voorgaande editie, maar haar score bleek alsnog ruim voldoende voor de bronzen medaille.


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 - The Valley Bucketeers 1: 68-42

De zevende overwinning op rij voor de UT-basketbalsters, die daardoor de tweede plaats stevig in handen hebben. Komende week wacht de topper tegen koploper Uitsmijters. Bij winst komen de twee ploegen in punten gelijk, maar is het doelsaldo waarschijnlijk in het nadeel van Arriba.

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Landstede ZAC 1: 75-53

Ook de heren van Arriba verkeren momenteel in goede vorm, want de basketballers boekten thuis tegen Landstede hun zesde opeenvolgende zege. Komende week staat de uitwedstrijd tegen Amical op het programma.

Floorball

Heren, 1e divisie: FC Breda 1 – Messed Up 1: 2-6

Een prima overwinning voor Messed Up tegen nummer twee FC Breda. Door de zege is de tweede plaats theoretisch nog haalbaar, maar dan dient er komende week wel eerst gewonnen te worden van UFC Groningen, de huidige nummer drie.

Handbal

Heren, 2e klasse A: Zwolle 1 – Cabezota 1: 18-32

De dominantie van Cabezota in de 2e klasse blijft voorlopig voortduren. Tegen Zwolle boekten de handballers alweer hun 13e overwinning in veertien wedstrijden. Over twee weken spelen de studenten tegen nummer drie Blauw Wit.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Zwart Wit 1: 12-15

Zwart Wit bleek te sterk voor de UT-korfballers, die zijn afgezakt naar de vijfde plaats, maar nog wel zicht hebben op de koppositie. Het verschil tussen de koppositie is slechts één punt. Over twee weken spelen de studenten weer, dan tegen hekkensluiter Roreko uit De Wijk.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A:ENTAC 3 – Thibats 1: 6-4

In de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie is Thibats er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen ENTAC te winnen. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Kampenion, dat haar eerste wedstrijd 9-1 verloor, op het programma.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Medusa ’56 1: 4-0 (25-13, 25-16, 25-18, 25-18)

Een overtuigende overwinning voor Harambee, die hekkensluiter Medusa geen enkele set tot twintig punten liet komen. Door de zege slaan de studentes een klein gat met de onderste regionen en kunnen de volleybalsters weer omhoog kijken.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Vrivo 1: 3-2 (25-23, 15-25, 25-23, 26-28, 15-8)

Een zwaarbevochten zege voor Harambee op middenmoter Vrivo. De studenten blijven daardoor op de vierde plaats staan, maar kunnen met nog drie inhaalwedstrijden op het programma een gooi doen naar de top drie. Morgen is de eerste inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Elite/Dynamo.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Piranha 1 – Losser 2: 2-13

Ook in de tiende wedstrijd zijn de waterpolodames van Piranha er niet in geslaagd een zege te boeken. Nummer vier Losser was in Enschede veel te sterk voor de studentes. Begin maart spelen de waterpolosters pas weer, dan tegen nummer twee EZC.

Heren, 2e klasse B: ZVV 1 – Piranha 1: 5-7

De heren van Piranha vergaat het een stuk beter in de competitie. Door een moeizame zege op hekkensluiter ZVV behouden de studenten zicht op de koppositie. Over twee weken nemen de waterpoloërs het op tegen middenmoter ZIGNEA uit Emmeloord.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.