Ruim veertienduizend cursisten UT-MOOCs

| Rense Kuipers

De eerste twee Massive Open Online Courses (MOOCs) van de UT trokken op dit moment wereldwijd zo’n veertienduizend deelnemers. Ook staan twee nieuwe MOOCs op de planning: e-health en nanotechnologie.

De UT lanceerde haar eerste MOOC, Ultrasound Imaging, in oktober op het platform FutureLearn. De MOOC telde ruim 6300 deelnemers (waarvan 79% als ‘active learner’) en is inmiddels afgerond.

Aanwakkeren

MOOC-moderator Jordy van Zandwijk merkte dat er inhoudelijk veel vragen waren tijdens het online discussiegedeelte. ‘In het begin moet je weleens zeggen wat de bedoeling is, ook omdat niet iedereen bekend is met hoe zo’n online cursus is ingericht. Her en der kun je vragen beantwoorden, maar het draait vooral om het faciliteren en aanwakkeren van discussies.’

Van Zandwijk weet te melden dat Ultrasound Imaging herhaald zal worden, begin mei. Vanaf 8 februari is het mogelijk je hiervoor in te schrijven.

Complimenten

De tweede MOOC, Supply Chain Innovation, startte halverwege januari. Deze is nog gaande en telt bijna achtduizend deelnemers (78% active learners). ‘Zeker qua deelnemersaantal heeft Supply Chain Innovation onze verwachtingen overtroffen’, zegt Wytze Koopal, projectleider van het MOOC-supportteam.

Koopal vervolgt: ‘We hebben veel complimenten ontvangen over de inhoud, presentatie en kwaliteit van de video’s bij beide MOOCs.’ Volgens hem staat voor de zomer een evaluatiemoment op de planning, wanneer ook de derde MOOC van de UT is afgerond.

Die derde MOOC over e-health moet in mei gelanceerd te worden, weet Koopal te melden. In het najaar staat de vierde UT-cursus op FutureLearn op het programma. Die gaat over nanotechnologie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.