Handballers stomen door richting titel

| Peter Wolbers

De handballers van Cabezota zijn hard op weg naar het kampioenschap in de tweede klasse. Thuis tegen hekkensluiter Ha-STU uit Nijmegen werd het 45-16. Door de zege blijven de studenten ongeslagen en behouden ze de koppositie.

Het seizoen van Cabezota verloopt vooralsnog zeer voorspoedig. In de eerste twaalf wedstrijden speelden de handballers een keer gelijk en in de andere elf ontmoetingen pakte de ploeg de volle buit.

Door de goede resultaten lijkt de titel slechts een kwestie van tijd. Nummer twee Plus Severijn/Heeten volgt weliswaar op slechts één punt, maar werd eerder in het seizoen al met 38-20 opzij gezet. Het was dan ook geen verrassing dat de studenten afgelopen weekend hekkensluiter Ha-STU met ruime cijfers de baas waren.

Halve kracht

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat de gasten niet in staat zouden zijn om te stunten. Cabezota was een paar maatjes te groot en had bij rust al een gat van meer dan twintig punten. In de tweede helft liet de thuisploeg de teugels wat vieren, maar zelfs op halve kracht werd de voorsprong nog uitgebreid naar uiteindelijk 45-16.

Speler Marc Warmerdam was nuchter over de ruime overwinning. ‘Dit was niet eens één van onze betere wedstrijden, maar tegen de hekkensluiter hoefde dat niet’, aldus Warmerdam. ‘In de tweede helft waren we de focus wat kwijt en dat zag je terug in het spel. Met de uitslag zijn we tevreden, maar we zijn kritisch op de prestatie.’

Weinig uitdaging

Dat Cabezota wellicht te goed is voor deze competitie, is gezien de resultaten geen vreemde stelling. Warmerdam denkt zelf ook dat zijn ploeg een stuk hoger hoort te spelen. ‘Ik denk dat dit team in de hoofdklasse op zijn plaats is. We hebben het voorafgaand aan het seizoen ook bij de bond aangekaart, maar die vonden dat we onderaan moesten beginnen. Daar hebben ze ook wel een punt. Echt uitdagend is het niet, maar we zijn blij dat we weer competitief kunnen spelen.’

De sterke prestaties van de studenten komen mede door het oprichten van een tweede herenteam. ‘We hebben onder andere twee nieuwe goede spelers erbij gekregen en een tweede team opgericht. Daardoor is het niveauverschil binnen dit team een stuk kleiner geworden en presteren we een stuk beter. Het kampioenschap zit er wel in, kijk maar naar het doelsaldo. Wij staan op plus 200, de nummer twee slechts op plus 50.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: B.C. Icarus 1 – D.B.V. DIOK 1: 3-5

Kampioen DIOK sloot met een overwinning in de laatste wedstrijd de competitie in stijl af. Slechts één keer werd er gelijkgespeeld, de rest van de wedstrijden trokken de studenten steevast aan het langste eind.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Amical 1: 69-33

Een duidelijke zege voor Arriba op nummer drie Amical. De studentes slaan door de zege een gat met de concurrent en staan in punten gelijk met koploper Uitsmijters, dat wel een wedstrijd minder speelde. Komende week speelt de ploeg thuis tegen nummer vier The Valley Bucketeers uit Nijverdal.

Heren, 1e klasse B: Be Quick ’28 1 – D.B.V. Arriba: 85-94

De heren van Arriba boekten een nipte zege op bezoek bij Be Quick uit Zwolle. De studenten behouden daardoor de tweede plaats en blijven in het spoor van koploper Uitsmijters. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen Landstede ZAC, eveneens uit Zwolle.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Ons Clubje 1 – Vakgericht 1: 13-15

Een nipte zege voor Vakgericht in de zaalcompetitie tegen stadsgenoot Ons Clubje. De studenten blijven de koppositie delen met het Doetinchemse Olympus ’58. Komende week speelt de ploeg thuis tegen nummer drie Zwart Wit uit Delden.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Voorwaarts 1 – v.v. Drienerlo 1: 0-2

Een goed begin voor Drienerlo aan 2016. In de eerste competitiewedstrijd van het jaar boekten de studenten een 0-2 zege op bezoek bij Voorwaarts uit Westerhaar-Vriezeveensewijk. Komende week ontvangt de ploeg het Nijverdalse DES, dat één plek boven nummer vijf Drienerlo staat.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Polstars 1 – Harambee 1: 3-2 (26-24, 27-25, 25-27, 14-25, 17-15)

In een ongebruikelijk spannende wedstrijd, waarin vier van de vijf sets met het minimale verschil werden gewonnen, trok Harambee nipt aan het kortste eind. Na de ruime winst in de vierde set leken de studentes door te kunnen drukken, maar de thuisploeg bleek alsnog in staat de winst pakken. Komende week mogen de volleybalsters revanche nemen tegen het Vroomshoopse Medusa ’56.

Heren, 3e ronde beker: SV Dynamo Apeldoorn 4 – Harambee 1: 1-3 (16-25, 17-25, 25-23, 22-25)

De heren van Harambee hebben zich geplaatst voor de vierde ronde in de beker. Dynamo Apeldoorn, dat dit seizoen in de competitie ook al werd verslagen, bleek ook nu niet in staat de studenten te verslaan. Komende week spelen de heren thuis tegen nummer zeven Vrivo uit Vriezenveen.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Swol 1894 3 – Piranha 1: 5-7

De tweede overwinning van het jaar voor de waterpoloërs van Piranha. De studenten blijven door de zege bovenin meedraaien en staan momenteel op de derde plaats. Komende week gaan de heren in Vaassen op bezoek bij hekkensluiter ZVV.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.