Waterpoloërs Piranha blijven meedoen om titel

| Peter Wolbers

De waterpoloërs van Piranha hebben in hun eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar de volle buit gepakt. Thuis tegen het Rijssense De Mors werd er zaterdagavond eenvoudig gewonnen: 9-4.

Piranha kende vorig jaar een redelijke eerste seizoenshelft, maar wist de laatste twee wedstrijden voor de jaarwisseling niet winnend af te sluiten. Door het puntverlies zakten de studenten op de ranglijst en ging de ploeg als nummer vier de winterstop in.

De paar weken pauze bleek de ploeg goed te hebben gedaan, want nummer elf De Mors was duidelijk de mindere van de Enschedeërs. De gasten kwamen in het begin van de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar zagen vervolgens Piranha langszij komen en uitlopen.

‘Verdiende overwinning’

Na het eerste kwart stond er met een 2-1 score slechts een kleine voorsprong op het scorebord, maar bij rust stond het al 6-2 voor de thuisploeg en in het derde en vierde kwart werd die ruime voorsprong eenvoudig gehandhaafd.

Speler Alwin van Olst was tevreden met het resultaat en het spel van zijn ploeg. ‘Dit was een goede wedstrijd. Het was ook belangrijk dat we wonnen, na de twee mindere wedstrijden vlak voor kerst. Het was soms wel wat rommelig, maar we hebben veel grote kansen gecreëerd. Een verdiende overwinning.’

Titelrace

Piranha doet halverwege het seizoen nog volop mee om de titel, maar heeft in de strijd om het kampioenschap wel drie concurrenten. ‘Als we alles winnen, dan zijn we zo goed als zeker kampioen en daar willen we voor gaan’, aldus van Olst.

‘De huidige koploper, De Grunte, is een fysiek sterke ploeg, maar in de eerste wedstrijd hebben we van ze gewonnen. Of het gaat lukken durf ik niet te zeggen, maar we gaan er voor. Als we de rest van het seizoen zo spelen als deze wedstrijd en we worden iets scherper, kan het zomaar.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – IJsselstad B.C. 1: 7-1

DIOK is door de ruime overwinning tegen IJsselstad kampioen geworden in de vierde divisie. Tegen de nummer drie was een 6-2 overwinning al voldoende geweest voor de titel. De studenten verloren deze competitie geen enkele wedstrijd en speelden slechts één keer gelijk. Komende week speelt DIOK de laatste competitiewedstrijd, uit bij het Oldenzaalse Icarus.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: B.V. Isala 2 – D.B.V. Arriba 1: 29-51

Wederom een overwinning voor de dames van Arriba, die stevig op de tweede plaats staan. Komende week wacht de ontmoeting met nummer drie Amical en kan het gat tussen de twee, dat momenteel tien punten bedraagt, nog groter worden.

Heren, 1e klasse B: The Jugglers 2 – D.B.V. Arriba 1: 45-109

Na de belangrijke zege op het eerste elftal van The Jugglers vorige week, werd deze week het tweede team opzijgezet. Door de ruime overwinning blijven de studenten bovenin meedraaie . Be Quick ’28 is komende week de tegenstander van Arriba.

Floorball

Heren, 1e divisie: Hot Shots 1 – Messed Up 1: 2-5

Bij de hervatting van de competitie boekten de UT-studenten een eenvoudige zege op hekkensluiter Hot Shots uit Nijmegen. Over twee weken speelt Messed Up weer, dan uit tegen nummer twee FC Breda.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Bentelo 3 – Cabezota 1: 18-15

Geen winst voor Cabezota tegen Bentelo, dat twee plaatsen hoger op de ranglijst staat. De studentes kennen een moeizaam seizoen en spelen komende week tegen nummer drie De Tukkers.

Heren, 2e klasse A: UGHV 2 – Cabezota 1: 18-26

Opnieuw een overwinning voor Cabezota, dat door de drie punten aan kop blijft in de tweede klasse. Komende week wacht thuis nummer tien Ha-STU uit Nijmegen.

IJshockey

Heren, Studentencompetitie: Buccaneers Utrecht 1 – Slapping Studs 1: 4-5

Na zes wedstrijden zonder zege pakten de Studs tegen de Utrechtse Buccaneers eindelijk hun eerste overwinning. Door de overwinning springen de Enschedese studenten over hun tegenstander heen op de ranglijst. Midden februari mogen de Studs proberen het resultaat een goed vervolg te geven als het thuis de Icehawks uit Eindhoven ontvangt.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Koru 1: 17-17

Tegen de korfballers van Koru uit Uffelte slaagde Vakgericht er niet in de volle buit te pakken. Door het gelijkspel staan de studenten nu in punten gelijk met de nummer twee en drie. Komende week speelt Vakgericht uit bij Ons Clubje uit Glanerbrug.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Tornado Geesteren 2: 1-3 (12-25, 16-25, 25-23, 18-25)

Weer geen overwinning voor Harambee, dat ditmaal haar meerdere moest erkennen in nummer drie Tornado uit Geesteren. Het seizoen verloopt zeer moeizaam voor de studentes, die op de een-na-laatste plaats staan. Komende week spelen de studentes uit tegen nummer acht Polstars uit Bentelo.

Heren, 3e divisie: Harambee 1 – Spiker 1: 4-0 (26-24, 25-15, 25-11, 25-18)

De heren van Harambee presteren prima en boekten alweer hun tweede 4-0 overwinning dit kalenderjaar. De studenten staan op de vierde plek, maar kunnen met goede resultaten in inhaalwedstrijden de top drie binnendringen. Komende week spelen ze in Apeldoorn tegen middenmoter SV Dynamo.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: De Zandstuve 1 – Piranha 1: 8-3

Ook in het nieuwe jaar slagen de waterpolosters van Piranha er nog niet in om de eerste zege van de competitie te pakken. Tegen nummer drie De Zandstuve leden de studentes hun achtste nederlaag in negen wedstrijden. Over twee weken speelt Piranha thuis tegen middenmoter Losser.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.