IJshockeyers Slapping Studs nog steeds zonder zege

| Peter Wolbers

Ook in de zesde competitiewedstrijd van het seizoen hebben de Slapping Studs geen overwinning weten te boeken. In de IJsbaan Twente verloren de ijshockeyers zondagavond ruim van de Groningse Bulldogs: 5-14.

Het seizoen verloopt voor de Studs tot nu toe zeer moeizaam. In oktober werd een punt gepakt tegen de Buccaneers uit Utrecht, maar in elke andere wedstrijd trokken de Enschedese studenten aan het kortste eind. De wedstrijd tegen de Bulldogs bracht daar geen verandering in.

Lang gelijke tred

In de eerste wedstrijd van het seizoen stonden de twee teams in Groningen al tegenover elkaar en ook toen waren de Bulldogs duidelijk te sterk (14-5). In Enschede leken de Studs de eerste periode geleerd te hebben van dat duel en hielden ze lange tijd gelijke tred. Bij een 3-5 stand gingen de teams voor de eerste keer pauzeren en leek er genoeg mogelijk voor de Enschedeërs.

In de tweede periode lieten de Groningse studenten echter hun klasse zien. De Studs kwamen weinig meer aan aanvallen toe, zagen de Bulldogs vier keer scoren en konden daar zelf niets tegenover zetten. In het slot liep het verschil zelfs nog verder op, al scoorde de thuisploeg zelf ook nog twee keer.

Team in opbouw

Casper Lastdrager, speler bij de Studs, was na afloop realistisch: ‘De Bulldogs zijn echt een goed team. De uitslag is natuurlijk wel een beetje jammer, maar ze staan niet voor niets bovenaan. Wij zijn bovendien vorig jaar vrijwel het hele team verloren.’

In de eerste periode behaalden de Studs ondanks het grote aantal nieuwe spelers lange tijd een goed niveau. ‘Ja, dat viel me echt mee’, aldus Lastdrager. ‘We hebben een paar echt goede spelers, maar we zijn nog een team in opbouw.’ Ondanks dat de Studs nog steeds zonder zege zijn, gelooft Lastdrager in een overwinning deze competitie. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat die gaat komen, dat gaat ons zeker lukken.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – B.C. Pluumke ’67 1: 4-4

Voor het eerst deze competitie pakte DIOK niet de overwinning. De Enschedese studenten kwamen tegen nummer twee Pluumke ’67 niet verder dan een gelijkspel, maar behouden wel hun ruime voorsprong op de concurrentie. Bij een ruime overwinning kan DIOK wellicht komende week tegen nummer drie IJsselstad al kampioen worden.

Basketbal

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – The Jugglers 1: 77-71

Arriba pakte tegen nummer twee The Jugglers een belangrijke overwinning en springt door de zege over hun stadsgenoot heen. De Enschedese studenten gaan komende week op bezoek bij het tweede team van The Jugglers.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – Combinatie ’64 2: 19-25

De handbalsters van Cabezota hebben in het nieuwe jaar niet weten te stunten tegen koploper Combinatie ’64. Door de nederlaag blijft Cabezota voorlopig in het rechterrijtje bivakkeren. Komende week gaan de studentes op bezoek bij middenmoter Bentelo.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – H.H.V. Donar 2: 36-25

De heren vergaat het tot dusver een stuk voorspoediger. Tegen hekkensluiter Donar boekten de studenten alweer hun tiende overwinning in elf wedstrijden. Ze gaan fier aan kop. Komende week spelen de handballers uit bij het Ulftse UGHV.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Devinco 1 – Vakgericht 1: 15-17

Een fraaie zege voor de korfballers van Vakgericht tegen concurrent Devinco. Door de zege stijgen de studenten naar de tweede plek. Middenmoter Koru uit Uffelte is komende week de volgende tegenstander.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Wevo 70 2 – Harambee 1: 3-1 (25-20, 25-17, 20-25, 25-18)

De volleybalsters van Harambee zijn er niet in geslaagd om het nieuwe jaar goed te beginnen. Tegen middenmoter Wevo leden de studentes hun achtste nederlaag in tien wedstrijden. Komende week wacht de zware wedstrijd tegen nummer drie Tornado Geesteren.

Heren, 3e divisie A: Rivo Rijssen 2 – Harambee 1: 0-4 (22-25, 21-25, 20-25, 15-25)

Een fraaie zege voor de studenten tegen middenmoter Rivo Rijssen, waardoor Harambee de aansluiting houdt met de subtop. Komende week spelen de studenten thuis tegen concurrent Spiker uit Eerbeek.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.