Stukafest als vanouds

| Maaike Platvoet

Nog vier weken, dan zal op 9 februari het studentenkamerfestival Stukafest weer in de huiskamers van Enschedese studentenhuizen plaatsvinden. Vanavond begint alvast de kaartverkoop, direct na de Stukafeststrijd om de lokale acts.

‘Het wordt een Stukafest als vanouds’, verklapt bestuursslid Eline Oppewal alvast. Waarmee ze bedoelt: ‘Dit jaar zijn er geen optredens van grote namen als protestzanger Armand, die vorig jaar nog optrad in Enschede. Wel hebben we toppers weten aan te trekken als cabaretier Ruud Smulders, bekend van het BNN-programma Alpacas. Maar ook 3FM Serious Talent Jack and the weatherman treedt op en cabaretduo Kippen. En ook heel gaaf is The Indien, de band die afgelopen zomer optrad op Lowlands.’ In totaal zijn er 18 acts in 18 verschillende studentenhuizen. De volledige programmering is te bekijken op de website van Stukafest Enschede.

Lokale muziekacts

Oppewal heeft er zin in en is tevreden over de programmering. Eén act is nog niet bekend, maar moet voortkomen uit de Stukafestwedstrijd die vanavond plaatsvindt in Proeflokaal België. ‘Daar gaan zes lokale muziekacts - Jason Fredrick, Art of Bridges, Petrichor, Ciska de Rat, Sasja en De Reisgenoot- met elkaar de strijd aan om het laatste plekje voor een optreden. Allemaal spelen ze een kwartiertje en ook het publiek mag zijn stem laten horen.’ Na de bekendmaking van de winnaar gaat de kaartverkoop van start. De eerste vijftig liefhebbers krijgen daar een goodiebag bij. ‘Het bijwonen van één optreden kost 4,50 euro, voor drie rondes en het eindfeest betaal je samen 14 euro’, aldus Oppewal.

Vooraf aan het festival is het mogelijk om voordelig een daghap bij café De Kater te krijgen, waar live-muziek gespeeld zal worden. Na afloop is er een eindfeest bij poppodium Atak.