Badmintonners DIOK op titelkoers

| Redactie

Met elf zeges uit elf wedstrijden kan het kampioenschap de badmintonners van DIOK bijna niet meer ontgaan. Afgelopen zaterdag werd met 5-3 gewonnen tegen BC Flits 2 uit Wierden.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De badmintonners van DIOK beleven een zeer overtuigend seizoen. Met nog drie wedstrijden te spelen in januari is de titel in de vierde divisie al bijna een feit. De nummer twee volgt op 10 punten.

Kleine domper

In de thuiswedstrijd tegen het tweede team van BC Flits uit Wierden begonnen de Twentse studenten voortvarend. De Enschedeërs wonnen het mannen- en vrouwendubbel en drie van de vier enkelspelen. Alleen invalster Kerstin Takken verloor haar single.

Beide mixen gingen echter verloren voor DIOK en dat was een kleine domper, aldus speler Martin Krikke. ‘Dit was niet ons sterkste weekend. Na zes partijen stonden we 5-1 voor, maar in de gemengd dubbels liep het niet.’

'Concurrent niet laten inlopen'

Veel zorgen hoeft Krikke zich echter niet te maken. Concurrent Pluumke uit Winterswijk liep dit weekend weliswaar twee punten in, maar het gat is, met drie wedstrijden te spelen, erg groot.

Krikke is verbaasd dat zijn team zo eenvoudig op de titel afgaat. ‘Nee, dit hadden we niet verwacht. Wel dat we zouden meedoen om het kampioenschap, maar we dachten dat het zou gaan tussen Pluumke, IJsselstad (uit Deventer) en ons. Van Pluumke wonnen we met 7-1, van IJsselstad met 6-2. Dan sla je een gat.’

In januari krijgt DIOK achtereenvolgens de nummers twee en drie op bezoek. Volgens Krikke is de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Pluumke het belangrijkst. ‘We moeten de concurrent niet in laten lopen. En als we dik winnen kunnen we zelfs dat weekend al kampioen worden.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – B.V. Isala 1: 94-58

Een simpele thuisoverwinning voor de basketballers van Arriba. Tegenstander Isala uit Deventer werd met groot verschil verslagen. Dankzij de zege blijven de studenten in het spoor van de koploper. De Enschedeërs staan derde op vier punten van de nummer 1. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is de topper tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – B.W.O. 2: 15-25

De handbalsters van Cabezota kwamen er in de wedstrijd tegen BWO uit Hengelo niet aan te pas. Door de nederlaag tegen middenmoter BWO blijft Cabezota in het rechter rijtje op de ranglijst. Na elf wedstrijd bezetten de studenten de 8e plek van 12 teams.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – The Flyers 2: 31-18

De heren van Cabezota verdedigden dit weekend met succes hun koppositie. Thuis werd nummer 5 The Flyers uit Wijchen met grote cijfers verslagen. De Twentse studenten beginnen het nieuwe jaar tegen de hekkensluiter.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Harambee 1 – WVC Volley 1: 0-4 (20-25, 18-25, 15-25, 22-25)

De volleybalsters van Harambee konden hun zege van vorige week geen goed vervolg geven. Tegen nummer twee WVC Volley uit Wierden werd met 4-0 verloren. De studenten staan in de promotieklasse onderaan en moeten in 2016 alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Twenhaarsveld 1 – Piranha 1: 12-0

Piranha sluit 2015 af zonder zege. Uit tegen middenmoter Twenhaarsveld kregen de waterpolosters 12 goals om de oren en zelf wisten ze niet te scoren. Met slechts één gelijkspel uit acht wedstrijden staan de studenten halverwege de competitie onderaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.