Drienerlo-heren sluiten jaar af met tumultueus gelijkspel

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo hebben hun laatste competitiewedstrijd van 2015 niet weten te winnen. In Lemele kwam de ploeg zaterdag tot 3 keer toe op voorsprong, maar moest het in een incidentrijke wedstrijd genoegen nemen met een punt: 3-3.

Drienerlo is al sinds eind oktober zonder overwinning en pakte tegen Lemele voor de vijfde keer op rij niet de volle buit. Door de slechte vorm zijn de studenten inmiddels afgezakt naar de zevende plek en staat het nog maar drie punten van de gevreesde degradatiezone.

Tegen nummer acht Lemele liet Drienerlo echter bij vlagen zien dat het aardig kan voetballen. In een tumultueuze wedstrijd kwamen de studenten verdiend op voorsprong, maar kwam de thuisploeg door een blunder van de Drienerlo-keeper al snel langszij.

Opstootje

Een opvallend incident deed zich even later voor toen bij een opstootje tussen een Drienerlo-speler en een Lemelenaar. De scheidsrechter van dienst gaf beiden coaches de optie om de spelers te wisselen of hij zou beiden voetballers een rode kaart geven. De twee coaches kozen eieren voor hun geld en pasten hun wissel toe.

In het restant van de eerste helft maakte de Drienerlo-keeper zijn blunder goed door een strafschop te stoppen en kwamen de studenten vlak voor rust zelfs op 2-1. In de tweede helft vergaten de Enschedeërs door te drukken. Lemele kwam opnieuw op gelijke hoogte, de studenten maakten vervolgens de 3-2, waarna de thuisploeg andermaal gelijk maakte en daarmee de eindstand op het bord zette.

Zuur

Aanvoerder en keeper Patrick Braakman sprak na afloop van een vervelend resultaat. ‘We komen tot drie keer toe op voorsprong, dus dan is het zuur als je niet met drie punten weer naar huis gaat. Het spel was gelukkig wel beter dan de voorgaande weken.’

Braakman ziet de tweede seizoenshelft ondanks de mindere resultaten van de afgelopen weken met vertrouwen tegemoet. ‘Na de winterstop hebben we weer een paar goede spelers erbij en staan we er beter voor. Een plek in de top vijf, top zes is een reële doelstelling en we willen proberen de derde periode te pakken.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: B.C.Orion 1 – D.B.V. DIOK 1: 1-7

DIOK weet haar perfecte status ook in de tiende wedstrijd van het seizoen te behouden. Door de tiende zege op rij lijkt het kampioenschap de studenten niet meer te kunnen ontgaan. Komende week spelen de badmintonners thuis tegen nummer vier Flits hun laatste competitiewedstrijd van 2015.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Stars ’84 1 – D.B.V. Arriba 1: 10-66

Een eenvoudige overwinning op de hekkensluiter voor de basketbalsters van Arriba, die daardoor eenvoudig hun tweede plek behouden. De studentes komen pas halverwege januari weer in actie, uit in Deventer tegen Isala.

Heren, 1e klasse B: Kikkers 1 – D.B.V. Arriba 1: 72-95

Een degelijke zege van Arriba op nummer vier Kikkers, waardoor de studenten de aansluiting met de top behouden. Komende week ontvangen de basketballers Isala uit Deventer.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Stevo 2 – Cabezota 1: 35-12

Geen stunt voor de handbalsters van Cabezota tegen nummer twee Stevo. De studentes bivakkeren momenteel onderaan de middenmoot en mogen komende week weer aan de bak, als ze nummer vijf BWO uit Hengelo ontvangen.

Heren, 2e klasse A: Duiven 2 – Cabezota 1: 22-34

De heren handballers gaat het in de competitie een stuk beter af dan de dames. Zij gaan met acht zeges uit negen wedstrijden knap aan kop. Ook middenmoter Duiven bleek geen partij voor de studenten. In de laatste wedstrijd van 2015 nemen de handballers het komende week thuis op tegen The Flyers uit Wijchen.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Roreko 1 – Vakgericht 1: 15-18

De korfballers van Vakgericht pakten tegen het nog puntloze Roreko hun tweede zege van de competitie en vinden daarmee de aansluiting met de rest van de competitie. Komende week spelen de studenten in hun laatste wedstrijd van het jaar thuis tegen het Arnhemse EKCA.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Krekkers 3 – Harambee 1: 2-3 (25-19, 21-25, 19-25, 25-19, 10-15)

Een mentaal sterke prestatie van de volleybalsters, die tegen de Harbrinkhoekse Krekkers hun tweede zege van het seizoen boekten. Komende week spelen de volleybalsters thuis tegen nummer vier WVC Volley.

Heren, 3e divisie A: HVV 1 – Harambee 1: 4-0 (25-17, 25-12, 25-16, 26-24)

Een kansloze nederlaag voor Harambee tegen koploper HVV. De studenten konden enkel in de laatste set bijblijven en zijn momenteel de aansluiting met de top drie verloren. Begin januari spelen de studenten weer, als ze op bezoek gaan bij Rivo Rijssen.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: De Veene 3 – Piranha 1: 5-5

De waterpoloërs van Piranha kwamen tegen laagvlieger De Veene niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Door het puntenverlies is de koppositie voor de komende wedstrijden even uit zicht. Halverwege januari hervatten de studenten de competitie, thuis tegen middenmoter De Mors.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.