‘t Gat krijgt opknapbeurt

| Olaf de Kruijff

’t Gat in de Markt is toe aan een likje verf. Het sociëteitsbestuur van studentenvereniging Audentis is vandaag begonnen met het opknappen van de kroeg onder de Oude Markt. Dankzij lichtere kleuren oogt ’t Gat straks ruimer.

‘De hele binnenkant wordt opnieuw geschilderd, inclusief de drankenkast achter de bar. Daarnaast pakken we ook het sanitair aan ’, zo zegt Jim Bakker (22), die als nuntius verantwoordelijk is voor ’t Gat, de kroeg die gerund wordt door Audentis. Vrijwel elke student is daar aan het eind van de avond weleens beland.

Het schilderwerk wordt voornamelijk opgeknapt om de uitstraling weer wat op te vijzelen. ‘Als alles strak in de verf staat geeft dat een veel betere sfeer in ’t Gat, bovendien ziet het er uitnodigender uit. Omdat we een lichtere kleur verf gaan gebruiken en er nieuwe verlichting in de bogen komt, zal het lijken alsof ’t Gat wat groter is.’

Drie dagen gesloten

In september werden de muren van de trap al geschilderd, maar Audentis wil ’t Gat ook van binnen een beter onderhouden uitstraling geven. Bakker: ‘Vandaar dat we ook kijken hoe we de afvoerputjes in de vloer het beste aan kunnen pakken. Die hebben hun beste tijd gehad. Bovendien komt er stank vanaf die we ’t Gat uit willen werken.’

Mensen die hun nacht willen afsluiten door ’t Gat in te strompelen, hoeven niet lang te treuren. ‘In principe zijn we van maandag tot en met woensdag gesloten, maar we hopen donderdag 10 december gewoon weer open te kunnen.’ Dan is het schilderwerk gedaan. De werkzaamheden met de putjes worden op een later tijdstip uitgevoerd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.