Promovendus Thibats eindigt als derde in competitie

| Peter Wolbers

Het eerste team van Thibats sloot afgelopen vrijdag haar eerste seizoen in de promotieklasse af met een 7-3 overwinning op het Wierdense Effekt ’74. Ondanks de zege wisten de heren net niet de tweede plek te behalen.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Door een 5-5 gelijkspel tussen concurrent Swift en kampioen De Brug moesten de studenten van Thibats uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek.

In de strijd om de tweede plaats wist Thibats dat het in de laatste speelronde een ruime zege moest boeken en dat Swift een dag later niet mocht winnen van De Brug. Thibats vervulde haar eigen taak met verve, maar een gelijkspel tussen Swift en De Brug zorgde ervoor dat de Enschedeërs alsnog als derde eindigden.

Maximaal haalbare

Trung Nguyen, een van de spelers bij Thibats, was desondanks niet al te teleurgesteld. ‘Dit hadden we eigenlijk ook wel verwacht. Met de situatie in het begin van dit seizoen was plek drie ook wel het maximaal haalbare.’ Nguyen doelt daarmee onder andere op het ontbreken van medespeler Joris de Graaf in het begin van de competitie en de valse start bij de competitieopening (9-1 tegen de tegenstander van dit weekend, Effekt ‘74).

Effekt trad in de laatste competitiewedstrijd aan met slechts twee van de drie mogelijke spelers, wat Thibats drie gratis punten opleverde. Van de overige zeven wedstrijden verloren de studenten er drie, waaronder de dubbel. Door onder meer twee zeges van Nguyen in het enkelspel trok de thuisploeg echter toch aan het langste eind.

Speculeren

‘We zijn zeker tevreden met dit resultaat’, aldus Nguyen over de eindnotering van de tafeltennissers. ‘Aan het begin van dit seizoen zit je vooral te speculeren over wat er mogelijk is, maar nadat we elk team hadden gezien, waren we een stuk positiever. Dat we uiteindelijk de promotiepoule hebben gehaald, daar zijn we best trots op.’

Na de winterstop komen de tafeltennissers weer uit in de promotiepoule, maar in welke samenstelling is nog onzeker. ‘We weten nog niet of Joris het komende half jaar nog in Enschede is. Anders zullen Derek Rodink, Martijn Heemskerk en ik met z’n drieën het team vormen. Met Joris willen we voor het kampioenschap gaan, zonder hem hopen we de promotiepoule weer te halen.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – ELO United 4: 8-0

Het kampioenschap lijkt DIOK na negen van de veertien wedstrijden al bijna niet meer te kunnen ontgaan. Tegen hekkensluiter ELO United boekten de studenten alweer de negende zege en hebben ze een ruime voorsprong op hun naaste belagers. Over twee weken speelt DIOK weer, dan gaat het op bezoek bij stadsgenoot Orion.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Peatminers 1: 52-39

De derde zege op rij voor Arriba, die zonder problemen hun tweede plek behouden. In acht wedstrijden leden de studentes slechts één nederlaag: thuis tegen koploper Uitsmijters. Arriba gaat over twee weken op bezoek bij hekkensluiter Stars ’84, die midden november al met 9-52 opzij werden gezet.

Handbal

Dames, 2e klasse A: TVO 2 – Cabezota 1: 14-25

De dames van Cabezota boekten tegen TVO uit Beckum hun tweede overwinning op rij en hun grootste competitiezege tot dusver. Over twee weken mogen de studentes proberen hun goede vorm een vervolg te geven als ze op bezoek gaan bij nummer drie Stevo.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Lelystad 1 – DHC Drienerlo 1: 9-1

DHC was in de laatste wedstrijd voor de winterstop duidelijk niet opgewassen tegen nummer drie Lelystad. De UT-hockeysters blijven door de nederlaag op de tiende plek staan en zullen voorlopig niet hoger dan de negende plaats komen te staan. De studentes komen pas in maart weer in actie als het op bezoek gaat bij subtopper Eelde.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Olympus ’58 1: 17-20

Het zaalseizoen verloopt vooralsnog niet naar wens voor Vakgericht. Na de nederlaag tegen Olympus ’58 staan de studenten slecht op één overwinning uit vier wedstrijden. Over twee weken mogen de korfballers tegen het nog puntloze Roreko proberen daar verandering in te brengen.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – SVO VVZ 1: 0-3

Nummer twee SVO VVZ bleek een maatje te groot voor middenmoter Drienerlo. Na een goede seizoenstart zijn de dames door enkele mindere resultaten gezakt op de ranglijst, maar staat de promovendus alsnog op een fraaie zesde plek. Komende week spelen de studentes weer thuis, dan is ASC ’62 de tegenstander.

Heren, 3e klasse D: Juliana ’32 1 – Drienerlo 1: 5-3

Een pijnlijke nederlaag tegen concurrent Juliana voor Drienerlo, dat daardoor naar de zesde plek zakt. Komende week mogen de voetballers tegen nummer drie Mariënberg proberen de aansluiting met de subtop te behouden.

Voetbal (zaal)

Heren, groepsfase beker: F.A.Z. 1 – Drienerlo 1: 4-2

De zaalvoetballers van Drienerlo dienden in Zutphen met twee doelpunten of meer verschil te winnen om door te gaan naar de volgende ronde, maar slaagden niet in die opzet. Door de nederlaag zit het bekeravontuur er na twee wedstrijden alweer op voor de futsallers.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: EZC 3 – Piranha 1: 7-0

De gifbeker voor de waterpolosters van Piranha is voorlopig nog niet leeg. Tegen EZC leden de studentes hun zesde nederlaag op rij en daardoor bevindt de ploeg zich nog steeds op de laatste plaats. Over drie weken speelt Piranha uit bij nummer zes Twenhaarsveld.

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – EZC 2: 4-7

De topper tussen Piranha en stadsgenoot EZC eindigde in een overwinning voor de gasten, die daarmee over de studenten heen springen op de ranglijst. Over twee weken staat de wedstrijd tegen nummer tien De Veene op het programma.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.