DHC vol goede moed richting winterstop

| Peter Wolbers

De heren van DHC lijken met een goed gevoel de winterstop in te gaan. In de voorlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar wonnen de studenten zondag thuis met 2-0 van tegenstander Zutphen. Door de overwinning komen de hockeyers op drie punten van koploper Twente.

Photo by: Arjan Reef

DHC kende een valse start van de competitie met twee nederlagen in drie wedstrijden, maar heeft sindsdien de vorm te pakken. In de daaropvolgende zes wedstrijden verloor het nog maar één keer en won het de overige vijf wedstrijden. Door de goede reeks zijn de studenten inmiddels geklommen naar de vierde plaats.

Aansluiting

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden DHC en Zutphen in punten gelijk en de winnaar zou met de drie punten de aansluiting vinden met de top van de ranglijst. In de eerste helft kregen beide teams kansen op een treffer, maar was het de thuisploeg die de 1-0 op het bord zette. Vlak na rust werd de marge via een snelle uitbraak verdubbeld. Vanaf de eigen cirkel werd de bal naar voren gespeeld en drie slagen later lag de bal aan de andere kant in het doel: 2-0. In het restant van de wedstrijd probeerde Zutphen het nog wel, maar kwam de zege niet meer in gevaar.

Eigen veld makkelijker

Aanvoerder Jules Hazeleger was na afloop blij met de belangrijke drie punten: ‘Een goede overwinning. Volgende week spelen de nummer 1 en 2 tegen elkaar. Als wij dan zelf winnen, dan hebben we onszelf een goede uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft gegeven.’

Door de goede vorm van de afgelopen weken heeft DHC zich gemengd in de strijd om promotie. Volgens Hazeleger is dat voor de studenten een reëel doel. ‘In de eerste seizoenshelft hadden we zeven uitwedstrijden in tien duels, waarvan een aantal ook tegen lastige tegenstanders. Op eigen veld gaat het normaal toch wat makkelijker. Zoals we er op dit moment voorstaan, gaan we voor promotie. Na de winterstop ontvangen we diezelfde lastige tegenstander thuis en dan is het zaak de overwinning over de streep te trekken.’


Overige sportuitslagen

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – Stormvogels 2: 13-12

De handbalsters van Cabezota boekten thuis tegen hekkensluiter Stormvogels de tweede overwinning van het seizoen en stijgen daarmee naar de negende plek. Volgende week gaan de studentes in Beckum op bezoek bij TVO, dat één punt meer heeft dan Cabezota.

Heren, 2e klasse A: E&A 1 – Cabezota 1: 21-38
Alweer de zevende zege in acht wedstrijden voor de Cabezota-heren, die daarmee de ranglijst aanvoeren. De studenten spelen pas over drie weken weer, dan is middenmoter Duiven de tegenstander.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: Zwart Wit 1 – Vakgericht 1: 19-8

Een flinke nederlaag voor de korfballers van Vakgericht, dat in drie wedstrijden vier punten heeft verzameld. Volgende week wacht nummer drie Olympus ’58, dat één punt meer heeft dan de studenten.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B – Promotiepoule: Thibats 1 – Swift 1: 5-5

Een gelijkspel tussen Thibats en Swift in de promotiepoule. Een tweede plek is in theorie nog mogelijk, maar dan moeten de tafeltennissers volgende week in de laatste wedstrijd ruim winnen van Effekt ’74 en hopen dat kampioen De Brug zijn sportieve plicht doet tegen Swift.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Almelo FC 1 – Drienerlo 1: 4-2

Een vervelende nederlaag voor de zaalvoetballers van Drienerlo in de topper tegen Almelo, dat daardoor ook de koppositie overneemt van de studenten. Over twee weken spelen de UT-futsallers pas weer, dan is nummer negen Jong Eagles/Markt 19 de tegenstander.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Piranha 1 – WS Twente 2: 2-18

De Piranha-dames hebben na zes wedstrijden nog steeds maar één punt vergaard. Thuis tegen nummer twee WS Twente werd er ruim verloren. Wellicht kunnen de studentes volgende week tegen nummer zes EZC de eerste overwinning van het seizoen boeken.

Heren, 2e klasse B: De Grunte 1 Piranha 1: 6-7

De heren van Piranha vergaat het een stuk beter. In de topper tegen De Grunte trokken de studenten nipt aan het langste eind en hebben ze daardoor de koppositie in het vizier. Bij winst thuis tegen EZC volgende week kan deze wellicht al veroverd worden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.