UT staat stil bij terreur in Parijs

| Kitty van Gerven

De UT-gemeenschap staat vandaag uitgebreid stil bij de terreuraanslagen van vrijdagavond in Parijs. Niet alleen hangt de Nederlandse vlag bij de hoofdingang halfstok, op het billboard verschijnt regelmatig de Franse driekleur en de tekst ‘Nous sommes Paris’. En om twaalf uur werd massaal een minuut stilte in acht genomen.

Photo by: Rikkert Harink

Gistermiddag al ontvingen alle leden van de UT-gemeenschap een e-mail van het college van bestuur met een oproep om deel te nemen aan de herdenking. In deze mail liet het CvB weten met afschuw te hebben kennisgenomen van de terreuraanslagen en mee te leven met alle slachtoffers, nabestaanden en de Parijzenaren.

Samenkomsten

De diverse eenheden op de UT gaven een eigen invulling aan de herdenking. Zo kwamen de medewerkers van de Spiegel en de Vleugel samen in de hal van het gebouw. Ook in het Amphitheater van de Vrijhof was er gelegenheid om gezamenlijk stil te staan bij de gebeurtenissen.

In zijn e-mail liet het CvB weten dat, voor zover bekend, de in Parijs aanwezige UT-studenten en –medewerkers veilig zijn. Tevens riep het de UT-gemeenschap op niet te zwichten voor geweld. ‘Met dood en verderf willen de terroristen verdeeldheid zaaien. Juist onder deze onthutsende omstandigheden is het zaak één te zijn en samen te zoeken naar het antwoord.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.