Messed Up op weg naar handhaving

| Peter Wolbers

De floorballers van Messed Up handhaafden zich vorig jaar knap in de eerste divisie en willen dat kunstje dit jaar herhalen. Afgelopen weekend verloren de studenten nipt van Lions Together uit Rhenen: 2-3.

Photo by: Arjan Reef

Messed Up had vorige maand nog met 3-1 gewonnen van de Lions, maar bleek dit keer niet in staat de drie punten te pakken. De gasten kwamen in de eerste periode op 1-0 en verdubbelden in het begin van de tweede periode de marge. Messed Up slaagde er in om de stand weer gelijk te trekken, maar enkele minuten voor tijd was het Lions Together dat alsnog aan het langste eind trok: 3-2.

Lucas Braakhuis, aanvoerder van Messed Up, vond na afloop dat zijn ploeg zichzelf tekortdeed. ‘We hadden deze wedstrijd wel kunnen winnen. We hebben veel kansen gekregen, alleen ze niet afgemaakt. Achterin maken we een paar stomme fouten en daardoor verlies je de partij.’

‘Gek competitiesysteem’

Ondanks de nederlaag blijft Messed Up vierde op de ranglijst. Daarmee is de ploeg op weg om handhaving al na het einde van de reguliere competitie te hebben veiliggesteld. In de eerste divisie zijn de nummer drie en vier na tien wedstrijden uitgespeeld, terwijl de nummer vijf en zes samen met de top twee uit de tweede divisie strijden om twee plaatsen in de eerste divisie.

Braakhuis verwacht dat zijn team ook volgend seizoen weer actief is in de eerste divisie. ‘Het competitiesysteem is een beetje gek. De derde en vierde plek zijn vrij snel klaar, terwijl de nummer vijf en zes nog een paar wedstrijden spelen. Onze doelstelling is op dit niveau actief te blijven, maar we zouden het ook leuk vinden als we als nummer vijf of zes nog een paar extra wedstrijden kunnen spelen. Dat is dan wel een risico, maar dat vinden we niet zo erg.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: B.C. IJsselstad 1 – D.B.V. DIOK 1: 2-6

DIOK lijkt in sneltreinvaart op weg naar het kampioenschap. Tegen nummer twee IJsselstad boekte het overtuigend haar achtste zege in evenzoveel wedstrijden. Over twee weken wacht hekkensluiter ELO United uit Hengelo.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Stars ’84 1 – D.B.V. Arriba 1: 9-52

Een simpele zege voor Arriba tegen hekkensluiter Stars uit Vroomshoop. Met de zege blijven de studentes in het spoor van koploper de Uitsmijters. Over twee weken ontvangen de basketballers de Peatminers uit Vriezenveen.

Heren, 1e klasse B: Uitsmijters 1 – D.B.V. Arriba 1: 67-42

Een teleurstellend resultaat voor Arriba in de topper tegen de Uitsmijters. Door de nederlaag zakken de basketballers naar de vierde plek en moeten ze voorlopig in de achtervolging. Midden december spelen de studenten pas weer, dan tegen nummer drie de Kikkers uit Borne.

Handbal

Dames, 2e klasse A: DHV 2 – Cabezota 1: 17-17

In de strijd tegen degradatie eindigde het duel tussen nummer tien DHV en nummer elf Cabezota in een gelijkspel, een resultaat waar de studentes niet veel mee opschieten. Volgende week mogen de handbalsters het weer proberen, als ze hekkensluiter Stormvogels ontvangen.

Heren, 2e klasse A: AHV Achilles 3 – Cabezota 1: 12-35

Middenmoter Achilles bleek geen partij voor koploper Cabezota, dat haar zesde zege in zeven wedstrijden boekte. Komende week nemen de studenten het op tegen E&A uit Arnhem, dat momenteel negende staat.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Ons Clubje 1: 14-8

Een prima overwinning in de tweede zaalwedstrijd van het seizoen voor Vakgericht. Door de zege stijgen de studenten naar de derde plaats. Komende week gaat het in Delden op bezoek bij hekkensluiter Zwart Wit.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Den Ham 1 – Drienerlo 1: 1-0

Een nipte nederlaag op bezoek bij mede-middenmoter Den Ham voor de studentes. Desondanks blijven de voetbalsters voorlopig uit degradatiegevaar en houdt het zicht op een plek in de subtop. Over twee weken ontvangt het thuis nummer vier SVO VVZ uit Zwolle.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – DZSV 1: 1-3

Drienerlo had bij een winst de aansluiting met de top kunnen vinden, maar koploper DZSV bleek op de campus te sterk voor de voetballers, die daardoor zakken naar de vijfde plaats. Over twee weken spelen de voetballers weer, uit bij middenmoter Juliana’32.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – ZVV Sparta/De Laak 1: 2-5

In de topper tegen ZVV Sparta/De Laak slaagde koploper Drienerlo er niet in een gat te slaan met de concurrentie. Volgende week krijgen de studenten een herkansing als het op bezoek gaat bij nummer twee Almelo FC.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: DeVolCo’88 1 – Harambee 1: 1-3 (25-27, 14-25, 27-25, 14-25)

De heren van Harambee blijven prima presteren in de derde divisie. Tegen nummer 10 DeVolCo boekten de studenten hun vierde zege in zes wedstrijden en staat het momenteel tweede. Dinsdag spelen de volleyballers in de tweede ronde van de beker tegen VV Alterno uit Apeldoorn.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – VZ&PC 3: 9-2

Een fraai resultaat tegen koploper VZ&PC voor de studenten van Piranha. Door de zege stijgen de waterpoloërs naar de vierde plek en heeft het zicht op de koppositie. Komende week wacht de volgende uitdaging als de ploeg op bezoek gaat bij nummer twee De Grunte.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.