Arriba wil blijven strijden om kampioenschap

| Peter Wolbers

De basketballers van Arriba verloren hun seizoensopening maar zijn sindsdien ongeslagen. De studenten doen volop mee om het kampioenschap. Afgelopen weekend was Arriba duidelijk te sterk voor stadsgenoot Amical: 99-60.

Sinds het verlies tegen concurrent The Jugglers (61-72) is Arriba vooralsnog onaantastbaar in de eerste klasse. Het kleinste puntenverschil waarmee werd gewonnen was 31 en al twee keer bereikten de studenten de 100 punten. Tegen Amical werden de ‘triple digits’ weliswaar net niet gehaald, maar de studenten lieten met enige regelmaat hun klasse zien.

Na de eerste twee kwarten was de marge slechts zes punten (38-32), maar na de hervatting liep Arriba snel uit naar een ruimere voorsprong. Bij de zoemer voor het derde kwart was de wedstrijd met een 72-39 tussenstand feitelijk beslist. In de laatste periode werd de marge nog iets uitgebreid en leek de grens van honderd punten te worden geslecht, maar de teller bleef op 99 punten staan.

Groei

Coach Bas Reuvekamp was na afloop een tevreden man. ‘Het verschil had halverwege al een stuk groter moeten zijn, maar hoe de spelers in het derde kwart van start gingen was fantastisch. In de rust hebben we de manier van verdedigen wat aangepast en met die omzettingen kon de tegenstander niet omgaan.’

Als coach van een studentenvereniging weet Reuvekamp dat hij elke zomer weer te maken heeft met mutaties binnen de selectie. Hij vindt dat de huidige selectie er niet op achteruit is gegaan. ‘We zijn in vergelijking met vorig jaar een stuk gegroeid. De spelers die zijn gebleven hebben stappen gemaakt en er zijn een paar sterke spelers bijgekomen. Een team die groei zien doormaken, daar doe je het als trainer voor.’

Top drie

Door de goede vorm van de afgelopen maanden is Arriba momenteel een van de kandidaten voor de titel. Samen met stadsgenoot The Jugglers en de Uitsmijters uit Almelo vormen de studenten de top drie. ‘We willen strijden om de titel. Ik had het niveau in deze competitie wat dichter bij elkaar verwacht, maar de andere twee teams zullen niet zo snel verliezen van de overige ploegen. Het wordt waarschijnlijk in de onderlinge wedstrijden beslist.’

Komende zaterdag neemt Arriba het in Almelo op tegen huidig koploper de Uitsmijters.


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: B.C. Pluumke ’67 1 – D.B.V. DIOK 1: 1-7

Een grote overwinning voor DIOK tegen subtopper Pluumke. Door de overwinning bevestigen de studenten nog maar eens hun status als titelkandidaat. Na zeven wedstrijden is DIOK nog zonder puntverlies en gaat het fier aan kop. Komend weekend wacht de topper tegen nummer twee IJsselstad.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – DSVD 3: 15-31

Subtopper DSVD was duidelijk te sterk voor de dames van Cabezota, die in de onderste regionen blijven bivakkeren. Komende week mogen de handbalsters proberen sportieve wraak te nemen als ze op bezoek gaan bij het Deldense DHV, dat in punten gelijkstaat.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – Plus Severijn/Heeten 1: 38-20

De heren vergaat het dit seizoen een stuk beter. Plus Severijn/Heeten was voorafgaand aan deze wedstrijd nog zonder puntverlies, maar waren niet opgewassen tegen de UT-studenten. Cabezota deelt door de overwinning momenteel de koppositie met Blauw Wit en speelt komende week tegen middenmoter AHV Achilles.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Salland 1: 3-2

Een belangrijke zege in de kelder van de derde klasse voor DHC, die concurrent Salland nipt opzij zetten. Door de overwinning neemt het licht afstand van de degradatiezone, maar zijn de studentes nog wel verre van veilig. Komende week mogen de hockeysters proberen de volgende stap richting handhaving te zetten, als ze op bezoek gaan bij subtopper Almelo.

Heren, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Graspiepers 1: 8-1

De DHC-heren waren duidelijk te sterk voor de Friese Graspiepers. Door de zege behouden de studenten hun status als subtopper. Komende week reist DHC af naar Friesland, als ze op bezoek gaan bij nummer drie Leeuwarden.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Koru 1 – Vakgericht 1: 10-10

Bij de opening van het zaalseizoen kwam Vakgericht niet verder dan een gelijkspel tegen Koru uit het Drentse Uffelte. Komende week spelen de korfballers thuis tegen Ons Clubje, dat haar eerste wedstrijd wel won.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B (promotiepoule): Thibats 1 – De Brug 2: 4-6

Een nipte nederlaag voor de UT-tafeltennissers tegen de gedoodverfde titelfavoriet De Brug. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg mag Thibats nog hopen op een tweede plaats. Over twee weken spelen de studenten weer, dan is Swift de tegenstander. Eerder dit seizoen was de formatie uit Deventer nog met 6-4 te sterk.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – TVC’28 1: 2-2

Drienerlo blijft het vooralsnog naar behoren doen in de derde klasse. Mede-subtopper TVC’28 werd thuis op een 2-2 gehouden en met de huidige resultaten lijken de dames zich al voor de winterstop veilig te spelen. Komende week spelen de dames weer, dan gaat het op bezoek bij nummer zeven Den Ham.

Heren, 3e klasse D: Kloosterhaar 1 –Drienerlo 1: 1-1

Tegen degradatiekandidaat Kloosterhaar miste Drienerlo een uitgelezen mogelijkheid om zich te nestelen in de top drie en moet het momenteel genoegen nemen met een plek net daaronder. Komende week krijgen de studenten een nieuwe kans, als het thuis koploper DZSV ontvangt.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Kuipers Flevoll 1Harambee 1: 3-1 (25-18, 29-27, 25-21, 23-25)

Harambee deed in het totaal aantal punten nauwelijks onder voor middenmoter Kuipers Flevoll, maar moest de zege toch aan de Fleringers laten. De studentes spelen pas 12 december weer, dan is Krekkers uit Almelo de tegenstander.

Heren, 3e divisie A: TimeOut’75 1 – Harambee 1: 3-1 (25-20, 23-25, 25-18, 25-16)

Een vervelend resultaat voor Harambee in de topper tegen Time Out. Door de nederlaag zakken de volleyballers naar plek vier, al kunnen ze in hun inhaalwedstrijd bij een goed resultaat de koppositie veroveren. Eerst wacht komende week de uitwedstrijd tegen DeVolCo’88, momenteel tiende.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: De Dinkel 2 – Piranha 1: 6-3

De dames van Piranha lijken geen geluk te kennen bij hun competitieve rentree. Ook het vooraf nog puntloze De Dinkel bleek te sterk voor de studentes, die daardoor stijf onderaan staan. Over twee weken wacht weer een zware klus, als het thuis speelt tegen nummer twee WS Twente.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.