Drienerlo behoudt goede vorm en wint opnieuw

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo lijken de vorm dit seizoen gevonden te hebben. In het inhaalweekend boekten de studenten uit bij RKSV uit Rijssen alweer hun vierde overwinning in vijf wedstrijden: 2-0.

Het vlaggenschip van VV Drienerlo begon dit seizoen beroerd aan de competitie met nul punten in de eerste twee wedstrijden, maar heeft zich sindsdien duidelijk herpakt. In de afgelopen vijf wedstrijden werden twaalf punten gepakt en scoorde het al dertien keer. Enkel een off-day tegen hekkensluiter Glanerbrug (1-2 verlies) zorgde ervoor dat de studenten niet meer punten behaalden.

Tegen RKSV toonde Drienerlo wederom aan dat de ploeg het niveau van de derde klasse eenvoudig aan kan. De studenten hadden vrijwel de gehele wedstrijd de controle en kwamen in de eerste helft ook verdiend op voorsprong. In de tweede helft behield Drienerlo de rust en verdubbelde het na een uur spelen de marge. De 2-0 zou uiteindelijk ook de eindstand blijken.

Compacter

Keeper en aanvoerder Patrick Braakman is tevreden met het spel dat zijn ploeg de afgelopen weken laat zien. ‘De eerste twee wedstrijden was het minder, maar nu staan we een stuk beter’, aldus Braakman. ‘We spelen wat compacter en aanvallend loopt het nu ook allemaal beter. We zijn nu in ieder geval weg uit de onderste regionen en moeten nu proberen bovenin mee te blijven draaien.’

Komende week ontvangt Drienerlo thuis nummer twee Quick ’20 uit Oldenzaal. Een goede test voor de studenten, zo beseft ook Braakman. ‘Als we die winnen, kunnen we voorlopig om een plek in de top vijf spelen. Wellicht kunnen we zelfs voor een periodetitel gaan en daarmee nacompetitie afdwingen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar als we zo blijven spelen kunnen we er zeker voor gaan.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – B.C. Denekamp: 6-2

De vijfde overwinning op rij voor DIOK, dat daarmee fier aan kop gaat. De studenten hebben inmiddels een voorsprong van zes punten op naaste belager IJsselstad, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende week ontvangen de UT-badmintonners middenmoter Icarus uit Apeldoorn.

Floorball

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – Hot Shots 1: 3-2

Messed Up boekte dit weekend een nipte overwinning op hekkensluiter Hot Shots uit Nijmegen en komt daarmee op twee zeges en evenzoveel nederlagen. Komende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen nummer twee FC Breda.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – Avanti Wilskracht 2: 14-12

Eindelijk een overwinning voor de handbalsters van Cabezota, die hiervoor drie nederlagen hadden genoteerd. Middenmoter Avanti Wilskracht bleek in het sportcentrum niet in staat de puntloze status van de studentes te handhaven. Komende week gaat Cabezota op bezoek bij koploper en stadsgenoot TDAS Agency/E.H.C. ’95.

Heren, 2e klasse A:Cabezota 1 – Zwolle 1: 26-14

De heren van Cabezota wonnen afgelopen weekend tegen de nummer vier van de ranglijst, Zwolle, ook hun derde wedstrijd en behouden daardoor hun ‘perfecte status’. Komende week gaan de handballers op bezoek bij koploper Blauw Wit uit Ruurlo, dat zelfs vier keer op rij won.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B: Swift 1 – Thibats 1: 6-4

Een nipte nederlaag tegen concurrent Swift voor Thibats, dat daardoor een plek in de promotiepoule waarschijnlijk kan vergeten. Drie nederlagen in de laatste drie enkelspelen braken de studenten ditmaal op. Komende week spelen de tafeltennissers tegen Zwolle de laatste wedstrijd voordat de splitsing tussen de promotie- en degradatiepoule wordt gemaakt.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Dynamo Tubbergen 3: 0-4 (19-25, 10-25, 13-25, 21-25)

De volleybalsters van Harambee waren dit weekend niet opgewassen tegen subtopper Dynamo Tubbergen. Door de kansloze nederlaag blijft Harambee vlak boven de degradatiezone staan. Komende week spelen de studentes tegen middenmoter Ecare Apollo 8 uit Borne.

Heren, beker, 1e ronde: Rood-Wit ’75 1 – Harambee 1: 0-3 (10-25, 12-25, 23-25)

In het bekertoernooi boekten de Harambee-heren eerder in de week een eenvoudige zege tegen eersteklasser Rood-Wit. Harambee, dat zelf in de derde divisie uitkomt, had aan drie sets genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.