Negen UT-projecten op Dutch Design Week

| Rense Kuipers

De faculteit CTW vaardigt negen projecten af naar de Dutch Design Week, die van 17 tot 25 oktober in Eindhoven is. De projecten zijn onderdeel van de expositie ‘Mind the Step’, van 3TU-onderzoekscentrum Design United.

Photo by: Jellien Tigelaar

In totaal laten zo’n 2400 ontwerpers hun designs zien aan het publiek aankomende week. Vanuit de UT zal onder andere Green Team Twente hun waterstofauto laten zien en presenteert masterstudent industrial design engineering Tjitte de Wolff zijn draagvleugel solarboot.

Op het gebied van revalidatie laten de CTW’ers zich zien tijdens de ontwerpweek. Zoals met de LOPES, een energie-efficiënt ‘reflexbeen’ en een handorthese om mensen te helpen na een beroerte.

Impact

Verder is er een game (Healthcare Environment & Activity Desgin) om een mobiel ziekenhuis te ontwerpen en een ‘Ideation Lab’, om ideeën te visualiseren. Ook vanuit de UT: ‘Nature-inspired Breaks’, ontwerpen die je rust geven op basis van de natuur. Uiteindelijk staat MyDayLight er ook, een ontwerp van universitair docent Jelle van Dijk. Zijn lamp structureert de dagelijkse activiteiten van mensen met autisme, door gebruik te maken van kleuren.

Volgens Julia Garde, docent bij de opleiding industrial design engineering, gaat het niet om producten die nu in de winkel liggen, maar 'wel oplossingen die impact hebben op de kwaliteit van onze samenleving'.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.