Bierestafettekampioenen 2015 gekroond

| Olaf de Kruijff

Twintig huizen en disputen streden dinsdagavond om de titel ‘bierestafettekampioen’ in een vol café De Pimpelaar. Dionysus en Adtiegewoon sloegen de biertjes het snelst achterover.

Genootschap Pineut organiseerde traditiegetrouw het kampioenschap bierestafette dat druk werd bezocht. Waar vorig jaar veertien teams om de titel streden, deden er dit jaar maar liefst twintig huizen en disputen mee.

In teams van vier personen moesten acht adjes worden getrokken. Brak klokte een rondje van 24,40 seconden en een van 25,38 seconden. Met een cumulatieve tijd van 49,78 seconden was de verdedigend kampioen bij de mannen het snelst in de voorronde van de competitie.

De enige ploeg die het duidelijk sneller deed, was het ‘Legend Team’ van Pineut, dat over één ronde de tijd van 19,57 seconden klokte. Echter, zij doen sinds ze de organisatie van het evenement van Za Zdarowja (een dispuut van de opgeheven Saxion-vereniging Tex) hebben overgenomen niet meer mee om de prijzen.

Steeds meer bier

Andere clubjes die doorgingen naar de eindronden waren Sine Fortuna, de Pietertjes, Boght, Dispuit, Adtiegewoon, Huize de Dikke Balg en de Pyromanen (de kiddo´s van de Pineut-doegroep). Bij de dames plaatsten Palette en Dionysus zich voor de finale.

Het aantal biertjes per ronde neemt toe. In de kwartfinale zijn het nog steeds twee biertjes per persoon, maar in de halve finale zijn dat er al drie. In de finale zijn het er vier, waarbij op beide hoekpunten vanaf het laatste keerpunt een pul wordt getrokken.

Bij de dames bestaat de finaleronde uit drie bier, met wederom een pul op de hoekpunten. Organisator Lieuwe Lei (22): ‘Wie tot de finale reikt, heeft dus aardig wat achter de kiezen.’

Winnaars Adtiegewoon en Dionysus

Hoewel ze allebei niet de snelsten waren in de tijdronde, gingen Adtiegewoon en Dionysus er in de finale met de zege vandoor. De dames van dispuut Dionysus namen de titel over van Aditi. Dionysus versloeg Palette dat net als vorig jaar tweede werd.

Adtiegewoon, een jaarclub in oprichting van A.S.V. Taste, won bij de mannen. In de finale troffen ze Huize de Dikke Balg, dat titelverdediger Brak had uitgeschakeld in de halve finale. De teams zaten dicht bij elkaar, maar Adtiegewoon trok aan het langste eind en won net als de dames van Dionysus een daghap bij Central Park, een rondje pubquiz en een ronde bij escaperoom Let’s Escape.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.