Voetbalsters Drienerlo blijven verrassen in derde klasse

| Peter Wolbers

De voetbalsters van Drienerlo presteren vooralsnog boven verwachting in de derde klasse. Drienerlo, dat vorig jaar promoveerde uit de vierde klasse, boekte alweer haar derde overwinning in zes wedstrijden. DETO uit Vriezenveen werd zaterdag door de studentes eenvoudig opzij gezet: 4-1.

De voetbalsters van Drienerlo presteren vooralsnog boven verwachting in de derde klasse. Drienerlo boekte tegen DETO uit Vriezenveen alweer de derde overwinning in zes wedstrijden: 4-1.

Na Drienerlo’s kampioenschap in de vierde klasse vorig seizoen, leek handhaving in de derde klasse een realistische doelstelling. Na zes wedstrijden ziet de situatie er echter een stuk rooskleuriger uit. Met elf punten staat Drienerlo op een keurige vijfde plaats en is er al een flink gat met de degradatieplekken geslagen.

Tegen hekkensluiter DETO was Drienerlo voorafgaand de favoriet en die status maakte de thuisploeg al snel waar. Zonder zelf groots te spelen stond er bij rust een 3-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft deed DETO met de eretreffer nog wel iets terug, maar het slotakkoord was aan Drienerlo: 4-1.

‘Niet boven onze stand’

Aanvoerders Maïllis Jansen en Lianne Harmsen zijn lichtelijk verbaasd over de sterke prestaties van Drienerlo tot dusver. ‘We zijn deze zomer een aantal belangrijke spelers verloren’, aldus Harmsen. ‘Er heerste veel onzekerheid en er werd zelfs even getwijfeld of we wel in de derde klasse wilden uitkomen. Uiteindelijk hebben we toch besloten te promoveren.’

Het avontuur in de derde klasse pakt goed uit. Volgens Jansen is het huidige succes van Drienerlo niet onverdiend. ‘Dat we nu in de subtop staan, is boven onze verwachting, maar we leven zeker niet boven onze stand. We steken als team goed in elkaar en er is bovendien genoeg ruimte voor groei. Als iedereen dit seizoen fit blijft, dan kunnen we zeker een plek in de top vijf halen.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: The Valley Bucketeers 2 – D.B.V. Arriba 1: 46-67

De basketbalsters van Arriba behielden ook na hun vierde wedstrijd hun perfecte score. Met vier zeges in evenveel wedstrijden gaat het samen met de Uitsmijters aan kop. Komende week nemen de studentes het thuis op tegen de concurrent uit Almelo.

Heren, 1e klasse B: Landstede ZAC 1 – D.B.V. Arriba 1: 43-77

Tegen het Zwolse Landstede boekte Arriba zijn derde competitiezege op rij en blijft het daardoor meedraaien in de top. Komende week spelen de basketballers thuis tegen het nog puntloze Twente Buzzards.

Floorball

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – Lions Together 1: 3-1

Tegen het combinatieteam uit Wageningen en Rhenen boekten de UT-floorballers hun eerste overwinning van het seizoen. Komende week mogen de studenten aan de bak, als ze in Den Haag op bezoek gaan bij koploper Blue Falcons.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – Bentelo 3: 24-25

Een miniem verlies voor Cabezota, dat daardoor op een gedeeld laatste plaats blijft staan. Komende week gaan de handbalsters op bezoek bij koploper De Tukkers.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – UGHV 1: 41-10

De heren van Cabezota boekten in hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen een ruime overwinning op de tegenstander uit Ulft. Komende week spelen de UT-studenten uit tegen hun Nijmeegse collega’s van de HAN.

Hockey

Dames, 3e klasse F: PW – DHC Drienerlo 1: 4-2

Wederom geen overwinning voor de DHC-hockeysters, die daardoor op één punt uit vijf wedstrijden blijven steken. Komende week mogen de studentes thuis proberen om tegen Ede hun eerste competitiezege te behalen.

Heren, 3e klasse F: Quick Stick 1 – DHC Drienerlo 1: 1-5

Hekkensluiter Quick Stick was geen partij voor de heren van DHC, die daardoor comfortabel in de subtop staan. De UT-hockeyers komen pas 1 november weer in actie, als het op bezoek gaat bij nummer twee Almelo.

IJshockey

Heren, Studentencompetitie: GSIJV Bulldogs –Slapping Studs: 14-5

De Studs bleken bij hun seizoensouverture niet opgewassen tegen het spel van hun Groningse collega’s met als gevolg een ruime nederlaag. Zondag ontvangen de Enschedese studenten de Buccaneers uit Utrecht.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Zwart Wit 1: 9-12

Alweer de vierde nederlaag in het nog jonge seizoen voor de korfballers van Vakgericht, die desondanks in de middenmoot blijven bivakkeren. Dinsdag 20 oktober spelen de studenten een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Brazilië.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B: Thibats 1 – Blauw-Wit 2: 8-2

De heren van Thibats boekten tegen concurrent Blauw-Wit een ruime overwinning en mag daardoor nog hopen op een plek in de promotiepoule. Komend weekend speelt het team tegen een andere concurrent, Swift uit Deventer.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: T.C. Ludica 1 – L.T.C. Zelhem 1: 3-2

Een nipte overwinning voor Ludica, dat komende week in een rechtstreeks duel met koploper T.C. Welgelegen om de titel strijdt. De uitwedstrijd tegen Welgelegen werd eind september met 3-2 gewonnen door Ludica.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Achilles Enschede 1: 3-1

De voetballers van Drienerlo boekten thuis tegen Achilles een prima overwinning en vinden zich daardoor terug in de subtop. Komende week nemen de heren het op tegen RKSV uit Rijssen.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Sparta Enschede 1 – Drienerlo 1: 1-4

De heren van Drienerlo blijven het uitstekend doen in de competitie. Tegen Sparta werd de derde overwinning op rij geboekt, waardoor de futsallers mee blijven doen om de koppositie.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1Polstars 1: 3-1 (25-17, 25-22, 13-25, 25-21)

Een kleine inzinking in de derde set bleek niet fataal voor de volleybalsters van Harambee, die hun eerste competitieoverwinning boekten. De dames komen deze week twee keer in actie, te beginnen met de wedstrijd van maandagavond tegen Tante Sien Esch Stars.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – SV Dynamo Apeldoorn 4: 4-0 (25-21, 34-32, 25-12, 25-20)

Mede door winst van een spannende tweede set sleepten de heren van Harambee tegen Dynamo uit Apeldoorn de volle buit binnen. Komende week spelen de studenten tegen nummer twee Vrivo uit Westerhaar-Vriezeveensewijk.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.