Nachtelijk sporten om geld in te zamelen

| Marjolein Pistoor

Midden in de nacht een stukje spinnen? Volleybal of trefbal spelen? Dat kan tijdens de UT Wintertijdchallenge in de nacht van 24 op 25 oktober.

De UnionCard-afdeling van de Student Union en de sportkoepel organiseren samen deze challenge. De sportieve activiteit is gelinkt aan de landelijke actie om geld in te zamelen voor het goede doel Spieren voor Spieren. Op de UT zijn twee mogelijkheden om je in te zetten. In teams van 2 à 3 personen spinnen, of in teams van 6 à 8 personen meedoen aan een sporttoernooi dat bestaat uit volleybal, unihockey en trefbal.

Start om 00:00 uur

Wie meedoet, betaalt tien euro inschrijfgeld dat volledig naar Spieren voor Spieren gaat. Daarnaast krijgt iedere deelnemer zijn eigen actiepagina om nog meer sponsorgeld te werven. De challenge start om twaalf uur ‘s nachts start en gaat door tot ’s nachts drie uur. Aangezien de klok dezelfde nacht een uur achteruit gaat, duurt de challenge vier uur. De eerste drie uur is voor het sporten, het laatste uur voor de prijsuitreikingen.

Iets speciaals

Volgens Wahbé Rezek (Student Union) is de wintertijdchallenge iets speciaals. ‘Door zelf te sporten zet je je in voor kinderen die door een spierziekte niet kunnen sporten. Spieren voor Spieren maakt het mogelijk voor kinderen met een spierziekte om ook te kunnen sporten. Dat het evenement ’s nachts is maakt het alleen maar gaver!’

De Unioncard en de Sportkoepel stellen prijzen ter beschikking voor het winnende team van het sporttoernooi, maar ook voor degene die het meeste geld inzamelt. Inschrijven kan hier en is mogelijk tot en met 17 oktober.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.