Tweede zege op rij voor waterpoloërs Piranha

| Peter Wolbers

De heren van Piranha boekten zondag in de 2e klasse B hun tweede zege op rij door het ZIGNEA uit Emmeloord nipt te verslaan: 8-7. De waterpoloërs staan met zes punten uit drie wedstrijden in de subtop.

Photo by: Arjan Reef

De overwinning van Piranha kwam moeizaam tot stand. Nadat het eerste kwart gelijk was geëindigd (2-2), namen de studenten in de tweede periode een comfortabele voorsprong. Bij rust stond er 5-2 op het bord en leek de thuisploeg op weg naar een eenvoudige overwinning.

Een zwak derde kwart van Piranha en sterk aanvalsspel van de gasten bracht ZIGNEA echter terug in de wedstrijd. In het laatste kwart kregen beiden ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar was het uiteindelijk Piranha dat aan het langste eind trok.

Scherpte terugvinden

Speler Gerard Osinga was na afloop niet tevreden met het vertoonde spel: ‘We hebben gewonnen, maar laten we zeggen dat we net wat meer geluk hadden’, aldus Osinga. ‘We maakten het onnodig spannend. Aanvallend hadden we veel meer ballen af kunnen maken en ook verdedigend waren we niet scherp genoeg.’

Door de overwinning stijgt Piranha naar de vierde plaats op de ranglijst, op drie punten van koplopers De Grunte en ZPC Hatto Heim, dat in de eerste speelronde nog te sterk was voor Piranha. Volgens Osinga kan Piranha voor de titel gaan. ‘De doelstelling aan het begin van het seizoen was het kampioenschap. Die doelstelling staat nog steeds. Het is nu zaak de scherpte terug te vinden.’

Volgende week spelen de waterpoloërs wederom thuis en is Scholtenhagen uit Haaksbergen de tegenstander.

Overige uitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – B.C. Orion 1: 6-2

Alweer de derde overwinning op rij voor DIOK, dat door het gelijkspel tussen concurrenten IJsselstad en Pluumke ’67 nu alleen aan kop gaat. Over twee weken spelen de studenten uit bij het Wierdense Flits.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Amical 1 – D.B.V. Arriba 1: 55-62

De basketbalsters van Arriba zijn ook na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. Stadsgenoot Amical werd met een klein verschil opzijgezet. Arriba deelt de koppositie met de Uitsmijters uit Almelo, dat een veel beter doelsaldo heeft. De volgende tegenstander voor de studentes zijn de Nijverdalse Valley Bucketeers.

Heren, 1e klasse B:D.B.V. Arriba 1 - Be Quick ’28 1: 100-58

Een indrukwekkend resultaat voor de heren van Arriba, dat tegen het Zwolse Be Quick ’28 de driedubbele cijfers aantikte. Volgende week speelt het team uit tegen Landstede ZAC.

Handbal

Dames, 2e klasse NO: Combinatie ’64 2 – Cabezota 1: 30-18

De handbalsters van Cabezota waren bij de competitieopening niet opgewassen tegen de tegenstander uit Overdinkel. Door de ruime nederlaag nemen de studentes de laatste plaats op de ranglijst in. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Bentelo 3 op het programma.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Zutphen 1 – DHC Drienerlo 1: 4-1

De derde nederlaag in vier wedstrijden voor de dames van DHC, die door het verlies momenteel de laatste plaats innemen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen stadsgenoot PW, dat tweede staat.

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Twente 1: 8-4

De heren van DHC vergaat het een stuk beter en staan na de zege tegen Twente op de vijfde plek. Na twee nederlagen en twee overwinningen nemen de studenten het komende week op tegen het nog puntloze Quick Stick uit Heerenveen.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: HKC 1 – Vakgericht 1: 20-19

Een minimale nederlaag voor de korfballers van Vakgericht in Hengelo. HKC wipt door de overwinning over de studenten heen op de ranglijst. Vakgericht speelt komende week tegen nummer twee Zwart Wit uit Delden.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B: De Brug 2 – Thibats 1: 7-3

Thibats bleek niet opgewassen tegen koploper De Brug en lijkt na vier wedstrijden al bijna zeker van een plek in de degradatiepoule. Volgende week spelen de tafeltennissers tegen concurrent Blauw-Wit. Bij winst kan het studententeam een plek stijgen.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Juliana ’32 1 – Drienerlo 1: 3-0

Promovendus Drienerlo leed tegen koploper Juliana ’32 pas haar eerste nederlaag in vijf wedstrijden en blijft ondanks het verlies in de subtop bivakkeren. Volgende week spelen de voetbalsters thuis tegen hekkensluiter DETO uit Vriezenveen.

Heren, 3e klasse D: Sportlust Glanerbrug 1 – Drienerlo 1: 2-1

Een onverwacht verlies voor de heren van Drienerlo tegen het voorafgaand aan deze wedstrijd nog puntloze Glanerbrug. Bij winst hadden de studenten de aansluiting met de top kunnen behouden, maar door de nederlaag neemt Drienerlo momenteel een plek in de middenmoot in.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – ZVO 1: 5-2

De zaalvoetballers van Drienerlo wachtte tegen koploper ZVO een zware taak, maar bracht de tegenstander uit Ommen het eerste puntverlies in de competitie toe. Woensdag spelen de ‘futsallers’ alweer, dan is TFC/Three Musketeers uit Hengelo de tegenstander.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Spiker 1 - Harambee 1: 3-1 (25-17, 25-19, 25-20, 21-25)

De volleyballers hebben hun openingswedstrijd van de competitie niet weten te winnen. Spiker uit Eerbeek had na drie sets de zege al binnen, al pakten de studenten in de vierde set nog wel hun eerste punt. Volgende week spelen de heren thuis tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Losser 2 – Piranha 1: 20-3

Een gigantische nederlaag voor de waterpolosters van Piranha in haar tweede competitiewedstrijd. De waterpolosters ontbraken vorig jaar in competitieverband en bleken dit weekend niet opgewassen tegen de tegenstander uit Losser. Volgende week mogen de studentes revanche nemen, als Twenhaarsveld uit Holten op bezoek komt.