'We moeten nog flink aan elkaar wennen'

| Peter Wolbers

De hockeysters van DHC Drienerlo overtuigen vooralsnog niet in de derde klasse. Het team verloor zondag thuis voor de tweede keer in drie wedstrijden. Ditmaal waren de dames van Zeewolde te sterk: 2-7.

De studentes speelden vorige week in Nijverdal met 1-1 gelijk bij HCHN, maar verloren in de eerste speelronde thuis met 1-5 van Eelde. De tegenstander van dit weekend, Zeewolde, vergaarde in de eerste twee wedstrijden vier punten en bezette daarmee de derde plaats op de ranglijst.

Duidelijk kwaliteitsverschil

In de beginfase van de wedstrijd was het kwaliteitsverschil tussen de twee duidelijk te merken. Zeewolde zette DHC snel onder druk en probeerde te profiteren van mogelijke fouten in de opbouw bij de thuisploeg. Die fouten kwamen er in de eerste helft ook en dat leverde direct treffers voor de gasten op. Bij rust stond het 0-4 en daar was weinig op af te dingen.

Een stuk gevaarlijker

In de tweede helft herpakte DHC zich en liet het zich van haar beste kant zien. Verdedigend had de ploeg de zaakjes beter op orde en in de omschakeling was het een stuk gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. De 1-4 was, gezien het spelbeeld, verdiend. Dicht bij een comeback kwamen de studentes niet, ondanks het betere spel en een tweede treffer. Zeewolde bleef ruim aan de goede kant van de score en breidde de marge, mede dankzij een strafbal in de slotfase, zelfs nog verder uit.

Flink wennen

Aanvoerder Tara Hankel was na het verlies realistisch: ‘We zijn een studententeam en daardoor hebben we elk jaar weer nieuwe mensen. We spelen nu vrijwel elke week met een bijna compleet nieuw elftal en we moeten nog flink aan elkaar wennen.’ Voor DHC is het tot de winter voornamelijk overleven. ‘Het loopt nu nog van geen kant, maar er zit wel genoeg potentie in dit team. We moeten nu aan elkaar wennen en in de tweede seizoenshelft dan de punten pakken.’

Overige uitslagen:

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: B.C. Denekamp 1 – D.B.V. Diok 1: 3-5

Een nipte overwinning voor de badmintonners van DIOK, mede door zeges in de twee gemengd dubbels. Volgende week speelt DIOK thuis tegen middenmoter Orion.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – B.V. Isala 2: 44-31

Arriba boekte vrijdag de tweede overwinning op rij. Ditmaal was Isala uit Deventer de mindere van de studentes, die de koppositie delen met de Uitsmijters uit Almelo.

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – The Jugglers 3: 83-38

Na het verlies in de openingswedstrijd tegen The Jugglers 2, waren de basketballers van Arriba thuis tegen het derde team van The Jugglers wel duidelijk de sterkste. Volgende week spelen de basketballers wederom in eigen huis, dan is Be Quick ’28 uit Zwolle de tegenstander.

Hockey

Heren, 3e klasse F: HVA 1 – DHC Drienerlo 1: 3-2

Een nipte nederlaag tegen HVA uit Assen voor de heren van DHC. De Assenaren boekten tegen de studenten hun eerste overwinning in de competitie en passeren daarmee DHC op de ranglijst. DHC neemt het volgende week op tegen het Hengelose HC Twente.

Korfbal (veld)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – EKCA/Impact Personeel: 13-13

Een knap gelijkspel tegen de koploper, dat voorafgaand nog zonder puntverlies was. Vakgericht bezet na vijf wedstrijden de derde plaats op de ranglijst en neemt het volgende week op tegen het Hengelose HKC, de huidige nummer zes.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B: Thibats 1 – De Trefhoek 1: 5-5

Een gelijkspel voor de tafeltennissers van Thibats, die daardoor zich op een gedeelde vijfde plek terugvinden. Volgende week wacht de studenten een zware taak, als ze op bezoek gaan bij nummer twee De Brug.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: T.C. Welgelegen – T.C. Ludica: 2-3

Een knappe overwinning in de topper tegen Welgelegen voor Ludica, dat daardoor de koppositie overneemt van de thuisploeg. Volgende week mag Ludica proberen die plaats te behouden, als het op bezoek gaat bij Zutphen.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Heino 1: 2-2

Promovendus Drienerlo blijft het vooralsnog prima doen in de derde klasse. Tegen degradant uit de tweede klasse Heino werd het 2-2, waardoor de studentes hun ongeslagen status behielden. Volgende week mag Drienerlo, momenteel vierde, het opnemen tegen hekkensluiter DETO.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Zelos 1: 3-0

Tegen Zelos uit Zelhem hielden de studenten van Drienerlo het lang spannend, maar liep de thuisploeg in de tweede helft verdiend uit naar een toch ruime overwinning. Drienerlo bevindt zich na vier speelrondes in de middenmoot, maar mag met een wedstrijd volgende week tegen nummer laatst Glanerbrug voorzichtig omhoog kijken.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Tornado Geesteren 2 – Harambee 1: 3-1 (25-17, 28-26, 24-26, 25-8)

Harambee leek na de tweede en derde set in staat om een goed resultaat neer te zetten, maar de studentes konden het niveau in de vierde set bij lange na niet volhouden. De winst in de derde set leverde wel het eerste punt voor de volleybalsters op.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – ZVV 1: 7-2

Een ruime overwinning en de eerste competitiezege voor Piranha. De waterpoloërs spelen de komende twee weken wederom thuis en ontvangen volgende week zondag het Emmeloordse ZIGNEA.