Eerste zege voetballers Drienerlo

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo schreven afgelopen zaterdag na twee nederlagen eindelijk hun eerste overwinning in de competitie bij. In de derde speelronde wonnen de studenten in Nijverdal met 2-4 van DES.

Drienerlo was na twee competitiewedstrijden nog zonder punten en maakte vooralsnog weinig indruk in de derde klasse. Tegen het fysiek spelende DES had de formatie van trainer Frank Eulderink het in het begin eveneens lastig. De thuisploeg kwam binnen het halfuur verdiend op voorsprong.

Niet veel later kwam Drienerlo uit een corner weer langszij en dat bleek het steuntje in de rug dat de gasten nodig hadden. Ze kregen controle over de wedstrijd en het was in de omschakeling regelmatig gevaarlijk.

Spanning onverwachts terug

Na rust leverde dat de studenten twee doelpunten op. Met een 1-3 voorsprong op zak leek Drienerlo op weg naar een comfortabele overwinning, maar een eigen doelpunt uit een Nijverdalse voorzet bracht de spanning onverwachts terug. DES kreeg daarna een paar kansen op de gelijkmaker, maar Drienerlo bleef uiteindelijk overeind. In de slotminuut kwam het uit een penalty zelfs op 2-4, nadat de DES-keeper in het strafschopgebied een overtreding had begaan.

'Het werd tijd'

Keeper en aanvoerder Patrick Braakman was na afloop blij met de eerste zege: ‘Ja, dat werd wel tijd. Het was een goede overwinning, al hadden we in het begin moeite met de lange bal en het fysieke spel van DES.’ In de tweede helft leek Drienerlo de overwinning eenvoudig binnen te slepen, maar in de slotfase werd het nog even lastig. ‘Ze wisten eigenlijk niks meer te creëren, maar het wordt dan toch nog spannend. We hebben met z’n allen gevochten en uiteindelijk het vol kunnen houden.’

Foto: archief

Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: ELO United 4 – D.B.V. DIOK 1: 1-7

De badmintonners van DIOK gaan na de eerste speelronde direct aan kop. In Nieuwegein werd enkel de mannendubbel verloren. Volgende week speelt DIOK wederom uit, dan is B.C. Denekamp de tegenstander.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – The Valley Bucketeers 2: 42-32

Een goed begin aan de competitie voor de basketbalsters van Arriba. Thuis werd er soeverein gewonnen van de Nijverdalse Bucketeers. Volgende week speelt het B.V. Isala uit Deventer.

Heren, 1e klasse B: The Jugglers 2 – D.B.V. Arriba 1: 72-61

Tegen rivaal en stadsgenoot The Jugglers begon Arriba slecht aan de competitie. Waar de twee teams vorig seizoen nog spannende duels uitvochten, was Arriba dit keer niet in staat qua score bij te blijven. Volgende week spelen de studenten weer tegen The Jugglers, maar dan is het derde team de tegenstander.

Hockey

Dames, 3e klasse F: HCHN 1 – DHC Drienerlo 1: 1-1

Een gelijkspel en daarmee het eerste punt voor de hockeydames van DHC. Volgende week mogen de studentes thuis tegen Zeewolde proberen van de een-na-laatste plek af te komen.

Heren, 3e klasse F: Hoogeveen 1 – DHC Drienerlo 1: 0-10

De hockeyheren haalden uit bij Hoogeveen de dubbele cijfers. Na het pijnlijke 8-1 verlies van vorige week, waren de studenten dit weekend wel bij de les. Na twee wedstrijden vindt DHC zich op de ranglijst in de middenmoot terug. Volgende week spelen de heren in Assen tegen HVA.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: HTH/Giants 1 – Moorfielders 1: 1-27

Een grote nederlaag voor het combinatieteam van de High-Tech-Hitters en de HSV Giants. Van de Gelderse Moorfielders werd maar liefst met 26 punten verschil verloren. Het was alweer de zesde nederlaag op rij voor het team.\

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse B: Thibats 1 – Vined 1: 7-3

Een belangrijke overwinning vroeg in het seizoen voor de tafeltennissers van Thibats. Na het pijnlijke 9-1 verlies van vorige week, waren de studenten ditmaal duidelijk de betere.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: L.T.C. Zelhem – T.C. Ludica: 2-3

Ludica boekte tegen Zelhem de tweede zege op rij. Volgende week speelt het tegen het eveneens ongeslagen T.C. Welgelegen om de koppositie.

Voetbal

Dames, 3e klasse E: ASC ’62 2 – Drienerlo 1: 1-4

De dames van Drienerlo blijven het goed doen in de 3e klasse. De promovendus boekte haar tweede overwinning en is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Volgende week spelen de voetbalsters tegen nummer twee Juliana ’32.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: DeVoKo 2 – Harambee 1: 4-0 (25-5, 25-12, 25-17, 25-23)

Er was bij de dames van Harambee qua score wel een stijgende lijn te noteren, maar alsnog gingen de volleybalsters kansloos onderuit. Door de nederlaag staat Harambee direct onderaan, al is er nog wel slechts één wedstrijd gespeeld.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.