Valse start Thibats bij competitieopening

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats gingen in hun eerste wedstrijd in de promotieklasse hard onderuit. Tegen het Wierdense Effekt ’74 verloren ze met 9-1.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Bij Thibats, dat vorig jaar kampioen werd in de eerste klasse, ontbraken vaste waardes Trung Nguyen en Joris de Graaf. Studenten uit het tweede team, met onder andere invalster Annalies Mannak, traden aan. Het gemis van Nguyen en De Graaf was tijdens de wedstrijd duidelijk te merken. De eerste zes partijen, waaronder de dubbel, gingen allen met 3-0 verloren.


Pas in het zevende duel wist Thibats haar eerste game te winnen. Derek Rodink kwam in zijn tweede enkelpartij terug van een 0-2 achterstand en pakte vervolgens ook direct het eerste punt voor de Enschedese studenten. De resterende drie partijen gingen vervolgens echter allen verloren, waardoor het voor Thibats bij dat ene punt bleef.

'We misten onze kopmannen'

Rodink was terugblikkend nuchter over de harde nederlaag. ‘Het was vooraf al een lastige pot, maar we misten nu ook nog onze kopmannen Trung en Joris. We werden gedwongen om met een mindere opstelling dan normaal aan te treden. De tegenstanders waren daarnaast ook gewoon beter.’

De Graaf ontbreekt de komende weken nog, maar Nguyen is hoogstwaarschijnlijk volgende week wel weer van de partij. De aanwezigheid van de twee is belangrijk, wil promovendus Thibats zich dit seizoen handhaven. ‘We spelen eerst een halve competitie tegen de overige zeven teams, waarna een degradatie- en promotiepoule worden opgemaakt. De degradatiepoule zullen we niet ontlopen, maar als iedereen er weer bij is en we ons normale niveau halen, moeten we voor een vijfde of zesde plek gaan.’

Overige uitslagen:

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHCDrienerlo1 – Eelde 1: 1-5

Een slecht begin voor de hockeysters van DHC aan de competitie. In hun eerste wedstrijd bleken de studentes niet opgewassen tegen de dames uit Eelde. Door de nederlaag neemt DHC direct de een-na-laatste plaats op de ranglijst in. Volgende week spelen de hockeysters uit bij het Nijverdalse HCHN.

Heren, 3e klasse F:Ares 1 - DHC Drienerlo 1: 8-1

De heren van DHC verging het niet veel beter. In Apeldoorn werd er ruim verloren van Ares, waardoor de studenten zich direct onderaan de stand terugvinden. Volgende week spelen de heren weer uit, dan is Hoogeveen de tegenstander.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: TC Ludica – LTC Zutphen: 5-0

Een soevereine overwinning voor Ludica in de competitieopening. Tegen de opponent uit Zutphen verloren de tennissers geen punt en gaat het daardoor alleen aan de leiding in de competitieranglijst.

Voetbal

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – HHC 1: 1-1

Promovendus Drienerlo behoudt ook in haar tweede wedstrijd haar ongeslagen status. Na de winst tegen Dronten van vorige week, speelden de studentes zaterdag gelijk tegen het Hardenbergse HHC. De voetbalsters vinden zich daardoor momenteel terug op de vijfde plaats.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Voorwaarts 1: 1-3

De heren vergaat het in de derde klasse een stuk minder. Na het verlies bij Blauw-Wit van vorige week, bleef het thuis tegen Voorwaars wederom met lege handen staan. Op basis van doelsaldo staat Drienerlo nog net geen laatste.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.