Nipt verlies korfballers Vakgericht

| Peter Wolbers

De eerste thuiswedstrijd van de competitie heeft voor de korfballers van Vakgericht een verlies opgeleverd. Thuis tegen Roreko uit De Wijk werd het 11-12 voor de gasten.

De tegenstander van Vakgericht ging sterk van start en pakte een vlotte 0-2 voorsprong. De thuisploeg liep vrijwel de gehele eerste helft achter de feiten aan en had het lastig met het aanvalsspel van de opponent. Zelf konden de studenten in aanvallend opzicht slechts sporadisch een vuist maken. De tussenstand van 5-9 bij rust was dan ook niet geflatteerd.

Gelijkmaker afgekeurd

In de tweede helft kwam Vakgericht een stuk beter uit de startblokken. De ploeg van coach Rudi Struijk had de zaakjes na de hervatting zowel defensief als offensief beter op orde en zag de achterstand al snel slinken tot slechts twee punten. Roreko hield die marge lang in stand, maar zag in de slotfase de studenten tot op één punt komen.

Even leek Vakgericht de stand zelfs gelijk te trekken, maar de 12-12 werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de af en toe warrig fluitende scheidsrechter. In de laatste minuten kreeg de thuisploeg nog enkele kansen op een punt of meer, maar die mogelijkheden bleken niet aan het team besteed.

Te veel fouten

Struijk was na afloop teleurgesteld over het verlies van zijn ploeg. ‘We maakten in de eerste helft te veel fouten’, aldus de coach. ‘Of dat door nonchalance of juist teveel spanning kwam, zou ik niet kunnen zeggen. In de tweede helft voerden we wel onze opdrachten uit en maakten we die fouten niet meer.’

Dat de thuisploeg in de slotfase niet profiteerde van het grote aantal mogelijkheden, was cruciaal volgens Struijk. ‘Als je maar elf keer scoort, moet je verdedigend wel heel goed staan, wil je de wedstrijd winnen. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar als je ze niet afmaakt wordt het moeilijk.’

Ploeg in opbouw

Hoewel het seizoen al is begonnen, is de selectie van Vakgericht volgens Struijk nog niet op volle sterkte. ‘We zijn een ploeg in opbouw met als doelstelling handhaving. Qua mannen zitten we goed, maar we zoeken meer vrouwen om de rest van het seizoen over een bredere selectie te beschikken.’

Overige resultaten:

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: asv Dronten 1 – Drienerlo 1: 1-5

De dames van Drienerlo zijn de competitie goed begonnen. De voetbalsters, die vorig seizoen kampioen werden in de vierde klasse, bleken uit bij Dronten het niveau hoger goed aan te kunnen. Door de ruime overwinning nemen de studentes momenteel de tweede plaats op de ranglijst in.

Heren, 3e klasse D: Blauw Wit ’66 – Drienerlo 1: 2-0

De seizoensopening van de heren verliep een stuk minder voorspoedig dan bij de dames. Uit in Holten bleek Blauw Wit met 2-0 te sterk. Vorig seizoen was dit affiche ook de eerste competitiewedstrijd voor beide teams, maar toen wonnen de studenten met 2-0.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Excelsior ’31 2 – Drienerlo 1: 6-3

De zaalvoetballers van Drienerlo namen het in hun eerste wedstrijd meteen op tegen concurrent Excelsior ’31 uit Rijssen. Drienerlo won vorig seizoen de lange strijd tussen de twee teams om de tweede plek in de Hoofklasse, maar kon tegen de thuisploeg deze keer geen vuist maken.