Baanbehoud UT-docenten bij Businessschool

| Sieme de Wolf

Bij een doorstart van TSM Businessschool kwamen deze zomer 21 personeelsleden op straat te staan. Voor de UT-docenten van de opleiding heeft dit geen gevolgen.

‘UT-docenten lijden niet onder de doorstart die TSM deze zomer maakte’, vertelt Albert-Jan Postma, algemeen directeur van koepelorganisatie Freia’, waar TSM businessschool onder valt. ‘Van de 21 ontslagen personeelsleden, zijn er 10 weer aangenomen. Alle docenten van Universiteit Twente, zijn weer terug op de werkvloer.’

Verhuizing Coevorden

Twentse Courant Tubantia meldde eerder vandaag dat TSM businessschool een ‘stiekem faillissement’ zou hebben gehad. ‘Niks van waar’, vertelt Postma.

‘Wel was er een verplaatsing van het instituut naar Coevorden, waar de naam in VL opleidingen is veranderd. Deze is failliet gegaan, waarna TSM het weer heeft overgenomen onder de oude naam en locatie.

Na de overname van TSM door AOG hadden we te veel ondersteunend personeel. Op deze manier konden we deze mensen op juridisch juiste wijze ontslaan. Dit is door de rechtbank bevestigd.’

Klappen

De klappen vielen in de hoek van het ondersteunend personeel en de overhead: personeelsleden die volgens Postma ‘niet nodig zijn’ om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

TSM is ontstaan uit de UT, en de universiteit is nu nog aandeelhouder van de Businessschool.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.