Eerste UT-MOOC begint in oktober

| Paul de Kuyper

De eerste massive open online course (MOOC) van de UT begint op 5 oktober. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de zes weken durende gratis cursus Ultrasound imaging: what is inside?

UT-hoogleraar biomedical photonic imaging Wiendelt Steenbergen neemt de meeste colleges voor zijn rekening. In korte filmpjes doceert hij over zowel de medische als de technische kant van echoscopie.

Weinig voorkennis

De UT biedt haar MOOC aan via het Britse platform FutureLearn. Vandaag publiceert die site de aankondiging van de zes weken durende online cursus. Vanaf nu is inschrijven ook mogelijk.

Veel voorkennis is voor de MOOC Ultrasound imaging niet nodig. Volgens Steenbergen moet je met kennis van natuurkunde en biologie op vwo-niveau een eind kunnen komen. De hoogleraar hoopt met de cursus niet alleen een breed publiek te trekken, hij richt zich ook op medische professionals die met ultrageluid werken en graag meer over de techniek achter een echoapparaat willen leren.

Meer UT-MOOCs

Naast Ultrasound imaging werkt de UT op dit moment aan nog een MOOC. Later in 2015 moet de cursus Supply chain van hoogleraar Jos van Hillegersberg online gaan. In 2016 wil de UT nog twee MOOCs lanceren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.