‘Ik durf meer risico te nemen’

| Marly Bergen

Dit jaar werd voor de tweede keer het Master honours programma ‘Change Leaders’ georganiseerd. Masterstudenten van verschillende opleidingen konden zich aanmelden voor dit Honourstraject waarin leiderschap centraal staat. Ter afsluiting van het studiejaar geven de studenten vandaag een presentatie.

Hoe zag het Honours programma eruit?

Marlies Kleinsman, deelneemster Honours programma: ‘Het traject bestond uit drie onderdelen. In het eerste deel moesten we previews en reviews schrijven over de colleges die we kregen. Dit sloten we af met het schrijven van een paper.

In het tweede onderdeel ging het over onszelf, welke vaardigheden we hebben, hoe we samenwerken en er werd een persoonlijkheidsprofiel opgesteld, een uitgebreid rapport met punten waar je goed in bent en wat je zwakke plekken zijn.

Het laatste onderdeel vond ik het leukst, dit was ‘coaching’. We kregen een coach aangewezen, dit was een medewerker van de UT. We werkten hierbij aan onze persoonlijke leerdoelen.’

Voor wie is het programma bedoeld?

‘Voor masterstudenten van verschillende opleidingen.’

Hoeveel studenten deden mee aan het Honours programma?

‘We begonnen met een groep van twintig mensen, er is een aantal gestopt omdat ze het niet konden combineren met hun studie. Uiteindelijk zijn we met zestien overgebleven.’

Wat heeft het Honours programma je gebracht?

‘Ik was altijd bang wat anderen van me vonden. Bij groepsprojecten bijvoorbeeld, een groepsgenoot die niet veel uitvoert daar wil je wat van zeggen, maar hoe doe je dat? Ik heb nu geleerd dat ik dan naar mezelf moet luisteren en dat toch gewoon moet zeggen. Ik durf meer risico te nemen, ook al klinkt dat misschien wat zweverig’, lacht Kleinsman.