Green Team wordt eerste in Rockingham

| Marly Bergen

Het Green Team Twente reisde afgelopen maandag af naar Engeland voor een nieuwe Shell Eco-marathon. Hier werd een nieuwe poging gedaan om ‘zuinigste voertuig’ te worden. En dat lukte, het team werd eerste.

In Engeland was er geen categorie voor ‘waterstofauto’s, maar de H2Zero doet het ook goed als elektrische auto waardoor ze kon meedoen aan de race.

Aanpassingen auto

‘Het circuit had een aantal heuvels, de H2Zero had het hier soms wat moeilijk mee,’ vertelt Alyssa van Duijne, woordvoerder van het team. Toch behaalde de auto na een aantal aanpassingen 42 kilometer per uur op het circuit.

Vervolgens is er nog een aanpassing gedaan: een zonnepaneel werd bevestigd op de achterkant van de auto. ‘Een zonnepaneel mocht twintig procent van de energie opwekken, bij ons was dit uiteindelijk tien procent', vertelt Van Duijne. Uiteindelijk haalde de auto een verbruik van 204 km / kWh.

Rockingham

‘De wedstrijd in Rockingham was kleinschaliger dan de race waar we in Rotterdam aan meededen’, zegt Van Duijne. ‘We vonden het heel gaaf om nu wel alle zeven rondes uit te kunnen rijden’. Tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam moest de auto een noodstop maken.

Het team is gisterochtend weer in Nederland aangekomen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.