EIT Digital biedt Europese masters aan

| Marly Bergen

ICT-bachelorstudenten die een tweejarige Europese master willen volgen, kunnen een beroep doen op de studiebeurzen van EIT Digital (voorheen EIT ICT Labs), een samenwerking tussen 20 technische topuniversiteiten in Europa.

De UT behoort samen met Delft en Eindhoven tot deze top.De samenwerking is opgezet om ondernemende studenten de kans te bieden om naast de technische programma’s ook kennis mee te geven van innovatie en ondernemerschap.

Twee diploma’s en getuigschrift

Deelnemers ontvangen een beurs van 3000 euro en voor twee jaar wordt het collegegeld betaald.Het eerste jaar studeer je aan een van de Nederlandse Technische Universiteiten in Nederland en het tweede jaar studeer je ergens anders in Europa af. Studenten krijgen bij hun afstuderen twee diploma’s en een EIT getuigschrift.

Opzetten eigen bedrijf

Daarnaast heb je als student de mogelijkheid om te profiteren van andere opties die EIT Digital biedt, zoals begeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf, kennisdeling en de mogelijkheid tot afstuderen bij een van de partners uit het Europese netwerk van EIT Digital. Ook krijgen studenten de kans om de organisatie en de innovatieve ICT activiteiten beter te leren kennen van het Europees opererende EIT Digital.

Bij interesse kun je contact opnemen met Else Embregts: else.embregts@eitdigital.eu. De contactpersoon voor de UT is Jan Schut: J.Schut@utwente.nl.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.