Kronos: snel weer op campus trainen

| Marly Bergen

De atletiekbaan, de voormalige ‘sintelbaan’, is bijna af. De kunststoftoplaag wordt momenteel aangebracht en binnenkort volgen nog ver- en hoogspringfaciliteiten. Atletiekvereniging Kronos hoopt snel weer te kunnen trainen op de campus.

‘Zodra het kan trainen we weer op de campus’, vertelt Ruud van Laar, voorzitter van atletiekvereniging Kronos. ‘In ieder geval op de dinsdagen.’

Het contract met de atletiekbaan FBK in Hengelo, waarnaar Kronos afgelopen jaren uitweek omdat de sintelbaan in slechte staat verkeerde, is door het sportcentrum opgezegd. De atletiekvereniging kan alleen in juni nog gebruikmaken van het FBK-stadion.

Meer inspraak

Kronos had graag iets meer inspraak gehad in het verbouwingsproces van de atletiekbaan. ‘Er is bijvoorbeeld een afzetbalk voor de hink-stap-sprong geplaatst. Het is standaard dat er daarvan meerdere zijn, nu is er één geplaatst’, zegt Van Laar die begrijpt dat deze afweging is gemaakt uit kostenoogpunt.

Enkele nieuwe onderdelen zoals ver- en hoogspringfaciliteiten en een loophelling zijn nog niet helemaal klaar. ‘Er wordt gekeken of het contract met Hengelo nog verlengd kan worden totdat op de campus alle onderdelen zijn geplaatst’, aldus van Laar.

Het Facilitair Bedrijf verwacht dat de toplaag van de baan volgende week helemaal af is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.