VV Drienerlo net geen kampioen van Enschede

| Peter Wolbers

De studenten van v.v. Drienerlo hebben in de finale van het prestigieuze Marinus Goedhart-toernooi nipt verloren. Na verlenging bleek Enschedese Boys uiteindelijk met 4-3 te sterk.

Het Marinus Goedhart-toernooi geldt als het officieuze amateurkampioenschap van Enschede. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door voetbalclub UDI voor de zestien eerste amateurelftallen uit Enschede.

Ook VV Drienerlo deed deze editie mee en ondanks dat er clubs uit hogere klasses deelnamen, schopten de studenten het verrassend tot de finale. Die werd donderdagavond gespeeld tegen Enschedese Boys.

Desastreus begin

In de eindstrijd begon het team echter desastreus. Binnen twintig minuten stonden de studenten al 2-0 achter en even later werd het door een eigen doelpunt zelfs 3-0.

Vlak voor rust deed Drienerlo via David van der Meijden iets terug: 3-1. Na rust herpakte Drienerlo zich helemaal en kwam het door twee doelpunten van Tijmen Groot verdiend terug tot 3-2 en zelfs 3-3.

Moegestreden

In de verlenging leek Drienerlo moegestreden en kwam Enschedese Boys vijf minuten voor tijd op 4-3. In de slotfase werd er door de studenten nog één keer aangezet, maar zonder resultaat. De tweede plek is het beste resultaat voor de studentenvereniging tot nu toe.

Keeper en voorzitter van Drienerlo Patrick Braakman was teleurgesteld. ‘We begonnen echt als een natte krant, alle ballen vooruit leverden balverlies op. In de tweede helft hebben we ons herpakt en kwamen we terecht terug. Toch heel erg balen dat het net niet is gelukt.’