'Feed100' voor de 2e keer op de campus

| Marly Bergen

Het begon als een vrije opdracht voor de studie, maar werd een groot succes vorig jaar. Het Feed100 evenement. Betina van Meter, student industrieel ontwerpen, organiseert het evenement op 18 juni voor de tweede keer.

Photo by: Arjan Reef

Een jaar geleden organiseerde Van Meter ‘Feed100’ op de campus omdat ze het zonde vond dat vooral in studentenhuizen zoveel eten wordt verspild. Het evenement is geïnspireerd op Feed5000, een evenement om mensen bewust te maken van voedselverspilling door overgebleven voedsel te bereiden tot een maaltijd. Tijdens het evenement wordt eten opgehaald bij supermarkten en mensen thuis, eten dat anders weggegooid wordt. Dit wordt dan opnieuw bereid en met ongeveer 100 mensen opgegeten.

‘Vorige editie kreeg ik veel positieve reacties. Deze keer wilde ik het weer doen, maar nu samen met mijn vriend.’ Of het een jaarlijks terugkomend concept wordt, weet Van Meter nog niet zeker. ‘Ik weet niet of ik dan nog op de UT studeer, maar ik zou het leuk vinden als anderen het initiatief overnemen.’

Makkelijke promotie

Nu ging de promotie wel makkelijker dan afgelopen jaar vertelt Van Meter. ‘Het concept is nu bekend bij de meeste mensen en ze willen ook helpen, ik hoop dit jaar op 100 tot 150 mensen die komen.’ Alle supermarkten die afgelopen keer meewerkten doen ook nu weer mee, ‘De Coop op de campus, en een aantal supermarkten in Twekkelerveld.’

‘Als het mooi weer is, zitten we weer aan de Calslaan net als afgelopen jaar, maar voor de zekerheid hebben we het Atrium in de Bastille ook gereserveerd’, vertelt Van Meter.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.