Drienerlo voetbalvrouwen kampioen

| Peter Wolbers

De voetbalsters van de Dames 1 van vv Drienerlo zijn op de slotdag van de competitie kampioen geworden. Thuis tegen het Nijverdalse DES werd afgelopen zaterdag zonder problemen met 4-1 gewonnen, waarmee de titel in de vierde klasse 3 eindelijk werd veilig gesteld.

Het was voor de vrouwen van Drienerlo een lang seizoen, waarin ze bovendien lange tijd op achterstand stonden door de vele inhaalwedstrijden die het team nog moest spelen. In de laatste weken van het seizoen won het team die inhaalwedstrijden grotendeels. In mei speelde de ploeg zes keer succesvol. Het laatste verlies was midden april. Toen bleek de opponent van dit weekend, DES, nipt te sterk.

Slotreeks

Door de sterke slotreeks hadden de vrouwen het op de laatste speeldag in eigen hand. Bij gelijkspel of winst, was de titel binnen, bij een nederlaag was het team afhankelijk van concurrent SVZW. Al snel werd duidelijk dat Drienerlo op eigen kracht de titel wenste te pakken. Tegenstander DES zette de ploeg direct onder druk en dat leverde al snel enkele kansjes op voor de thuisploeg. Na een kwartier kwam Drienerlo door een intikker op voorsprong en na een half uur stond de 3-0 al op het bord. Even leek de thuisploeg op weg naar een monsterscore, maar na weifelend optreden van de Drienerlo-keeper kwam DES vlak voor rust uit het niets op 3-1.

Tweede helft

In de tweede helft ging Drienerlo verder met waar het de eerste helft was gebleven en al snel leverde dat weer een uitgelezen kans op. Na een overtreding in de zestien werd er een penalty voor de thuisploeg gegeven, die onberispelijk werd ingeschoten: 4-1. Met de overwinning en daarmee de titel zo goed als zeker, viel er in het restant van de wedstrijd niet veel meer te beleven en was het vooral wachten op het laatste fluitsignaal. Dat kwam er uiteindelijk, waarna de titel uitgebreid kon worden gevierd.

Kroon

Coach Henk Klok was opgetogen met de titel en de prestaties van ‘zijn’ dames: 'Dit is de kroon op het werk, een mooie afronding. Ik denk dat de selectie zich heel volwassen heeft getoond, vandaag en de afgelopen weken. Er waren een paar wedstrijden waar we nipt voorstonden en die punten hebben we gewoon binnen gehaald.’ Volgens Klok waren de dames voorafgaand aan de wedstrijd ‘gezond gespannen’: ‘Ik was vooral gespannen of de dames gespannen waren, maar die waren eigenlijk heel ontspannen, niet meer zenuwen dan normaal. De eerste helft hebben we ook prima gespeeld en daarna was het wel duidelijk.’

Overige sportuitslagen

Atletiek

FBK Dubbele mijl, Teamklassement: UT/Saxion-runningteam 1 3e, UT/Saxion-runningteam 2 5e

Aan de FBK Dubbele Mijl, een evenement voorafgaand aan de internationale en bekende FBK Games, deden donderdag verschillende UT-studenten en Kronauten mee. Het UT/Saxion-runningteam deed met twee ploegen mee, die de derde en vijfde plek in het teamklassement in de wacht wisten te slepen. Beste UT-student was Nick Assinck, die in het individuele klassement de 16e tijd in totaal wist neer te zetten.

Roeien

LDB1x, Westelijke roeiregatta (Rotterdam): Marloes Hengeveld, 1e plaats

Bij de Westelijke roeiregatta in Rotterdam heeft D.B.V. Euros-lid Marloes Hengeveld geblikt door bij de lichte dames beginnelingen skiff, haar tegenstanders door een fantastische eindsprint achter zich te laten. Op de Willem-Alexander Baan bleek zij in de laatste 500 meter over meer inhoud te beschikken dan haar concurrenten, waarna ze met de overwinning aan de haal ging.