Simpele overwinning Drienerlo in laatste thuiswedstrijd

| Peter Wolbers

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben de voetballers van v.v. Drienerlo flink uitgehaald. Hekkensluiter SVV’56 uit Sibculo diende te winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar had geen moment zicht op een stunt. Na 90 minuten voetbal stond er uiteindelijk 9-0 op het bord.

De voetballers van Drienerlo hadden door enkele mindere resultaten in de afgelopen weken het zicht op een promotieplek verloren, maar wilden in de laatste thuiswedstrijd nog een mooi resultaat neerzetten. Het al bijna gedegradeerde SVV’56 leek daarvoor de juiste tegenstander. Drienerlo begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel de keeper enkele malen op de proef te stellen, maar kon nog niet de brilstand van het bord halen. Na een half uur werd de ban toch gebroken door een strak schot vanaf de 16. Ondanks nog een handvol kansen voor Drienerlo gingen beide ploegen rusten met een nipte voorsprong voor de thuisclub.

Na rust ging het plotseling snel. Binnen 25 minuten wist Drienerlo maar liefst vijfmaal te scoren en stond er plotseling 6-0 op het bord. Even ging de storm liggen, maar in de slotfase zette de thuisploeg nog even aan en passeerde het nog driemaal de defensie van de tegenstander. Hoogtepunt was het laatste doelpunt van verdediger Wouter de Vries, die vanaf 40 meter snoeihard uithaalde en de kruising wist te vinden.

Speler en Drienerlo-voorzitter Patrick Braakman toonde zich opgetogen met de ruime overwinning: ‘Het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dan wil je het seizoen zo positief mogelijk afsluiten. In die opzet zijn we denk ik wel geslaagd, met deze ruime overwinning. Ik denk dat we SVV bij vlagen hebben weggespeeld. Voor rust hadden we al meer moeten scoren, maar gelukkig waren we in de tweede helft doeltreffender.’

Overige sportuitslagen

Honkbal

Heren, 3e klasse D: Royals 1 – HTH/Giants 1: 17-7

Na de mooie thuiszege vorige week kon het combinatieteam van de High-Tech Hitters en de Hengelo Giants ditmaal niet stunten tegen de Royals uit Venray, dat nog steeds zonder puntverlies is. Volgende week spelen de honkballers weer thuis (in Hengelo). Dan is de tegenstander de Blue Hawks uit Zwolle.

Roeien

Chris Lokin haalde een overwinning binnen voor D.R.V. Euros. Hij verraste zijn tegenstanders in de laatste 500 meter op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. Hiermee heeft hij geblikt in het lichte beginnelingen skiff veld (LB1x) op de Damen raceroei regatta.

Softbal

Dames, 3e klasse F: UVV 3 – HTH/Giants 1:11-9

Koploper UVV uit Utrecht bleek dit weekend nipt te sterk voor de dames van de Hitters en Giants. De softbalsters hebben nu tweemaal gewonnen en tweemaal verloren en spelen volgende week maandag tegen de Centrals uit De Bilt.

Voetbal

Dames, 4e klasse 3: Enter Vooruit 1 – Drienerlo 1: 0-5

Een belangrijke overwinning voor de dames van Drienerlo in de strijd om het kampioenschap. Hekkensluiter Enter Vooruit werd eenvoudig opzij gezet. Donderdag spelen de dames weer, dan is de tegenstander middenmoter ST: EMMS/SC Lutten.