Overwinning voor nieuw combinatieteam

| Peter Wolbers

Het combinatieteam van de High-Tech Hitters en de Hengelo Giants wonnen afgelopen zondagmiddag thuis hun eerste wedstrijd van de competitie. Na het verliezen van de openingswedstrijd vorige week, won de thuisploeg in Hengelo ditmaal uiteindelijk met 12-8 van de Eagles uit Deventer.

De High-Tech Hitters spelen sinds dit seizoen derde klasse en doen dat dit jaar in samenwerking met de mannen van de Hengelo Giants. Don Faro, speler van de Hitters, legt uit waarom deze stap is genomen: ‘Zowel de Giants als wij konden een aantal extra spelers wel gebruiken. Spelen met een selectie van 18-20 is prettiger dan met maar elf spelers. Ook de ervaring van de Giants kan ons in deze hogere klasse helpen. De dames spelen al samen met de Giants, dus de opening was er al.’

Kracht

Hoewel in de openingswedstrijd nipt werd verloren, toonde de Hitters/Giants in hun eerste thuiswedstrijd hun kracht. Tot tweemaal toe werd een achterstand weggewerkt, waarna in de negende inning de thuisploeg geen honkslag meer toeliet. Tegenstander de Eagles kwam langzaam beter in de wedstrijd. De ploeg scoorde vanaf de derde inning gemiddeld meer dan een punt per slagbeurt en de Hitters/Giants kwamen in de eerste zeven inningen maar tot zes punten. Met een achterstand van twee ‘runs’ moest er in de slotfase dus wat gebeuren. In de achtste inning sloeg de ploeg echter snoeihard toe. Met maar liefst zes punten werd de achterstand omgetoverd tot een comfortabele voorsprong van vier runs. Nadat de Eagles in de laatste inning driemaal op identieke wijze werden uitgegooid, kon de overwinning gevierd worden.

Opgetogen

Faro toonde zich na de zege opgetogen: ‘We waren in het begin van de wedstrijd wat minder tijdens onze slagbeurten, kwamen daardoor te weinig op de honken. Maar toen de druk het grootste was en we wat moesten forceren, kwamen de honkslagen wel en scoorden we nog zes punten.’ Hoewel het seizoen nog jong is, is het de vraag of het team dit seizoen nog op de campus zal spelen. ‘Het is nog even afwachten wat er gaat gebeuren met het veld, er is namelijk nog wel het een en ander mis. We moeten kijken wat de universiteit er mee gaat doen. In principe spelen we tot de zomerstop in Hengelo, maar hopelijk spelen we nog een paar keer op de campus.’

Foto: archief

Overige sportuitslagen

Hockey

Heren, 3e klasse F: Steenwijk 1 – DHC Drienerlo 1: 1-1

Ook tegen laagvlieger Steenwijk konden de heren van DHC Drienerlo geen overwinning boeken. De ploeg is nu al een maand zonder zege en is daardoor de aansluiting met de subtop nagenoeg kwijt. Over twee weken nemen de heren het op tegen nummer 2 Flevoland.

Korfbal

Poule 3D: Keizer Karel 1 – Vakgericht 1: 14-14

Een knap gelijkspel van Vakgericht tegen koploper Keizer Karel. De dames en heren van de UT blijven door de puntendeling in de middenmoot bivakkeren en kunnen op korte termijn zowel stijgen als zakken op de ranglijst.

Softbal

Dames, 3e klasse F: Eagles 1 – HTH/Giants 1: 6-1

Dames, 3e klasse F: Eagles 1 – HTH/Giants 1: 6-7

De dames van de Hitters speelden met de dames van de Giants zondag tweemaal tegen de Eagles uit Deventer. Eenmaal werd er ruim verloren, de andere wedstrijd werd door de Hitters/Giants nipt gewonnen. Mede door het gemengde resultaat dit weekend staat de ploeg nu op de tweede plek op de competitie, maar hebben veel teams een wedstrijd minder gespeeld.

Triathlon:

2e divisie Noord, Arnhem:

Aloha Heren 1: 2e (0:58:02)

Aloha Dames 1: 5e (1:10:07)

Aloha Dames 2: 9e (1:16:23)

Bij de openingswedstrijd van de 2eDivisie is het herenteam op een knappe tweede plek geëindigd. De wedstrijd over 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen werd in 58:02 afgelegd, maar 2 seconden langzamer dan uiteindelijke winnaar Hellas uit Utrecht. Aloha vaardigde ook twee damesteams af, die op de vijfde en negende plek eindigden, respectievelijk 25 seconden en 6 minuut 41 van het podium.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.