Is de sintelbaan op tijd klaar voor de Bata-finish?

| Rense Kuipers

Met nog tien dagen te gaan tot de finish van de Batavierenrace, ligt op de voormalige sintelbaan nog een laag puin. Voor de Bata-finish moet er in ieder geval een onderlaag van asfalt liggen. Contractmanager terrein André de Brouwer heeft er het volste vertrouwen in dat dit op tijd gaat lukken.

Photo by: Jellien Tigelaar

De Brouwer geeft toe dat morgen een spannende dag is, die ‘mogelijk een kink in de kabel kan vormen’. Dan wordt de puinfundatie gekeurd op onder andere vlakheid, dichtheid en structuur. ‘Elke laag moet afzonderlijk gekeurd worden door een externe, onafhankelijke partij: ISA Sport. Zij keuren de lagen op de millimeter nauwkeurig.’

Als de puinlaag de keuring doorstaat zal de baan vrijdag geasfalteerd worden, zegt De Brouwer. ‘Linksom of rechtsom, de finish op de atletiekbaan gaat sowieso door. Daar doen we als facilitair bedrijf samen met de aannemer alles aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat vrijdag de onderlaag van asfalt erin ligt. Het weer zit in ieder geval de komende dagen mee.’

Update donderdag 16 april 2015, 16.12 uur: 'De puinlaag is goedgekeurd en morgen wordt het asfalt gedraaid', zegt De Brouwer.

Na de Bata

Als de Batavierenrace erop zit, komt daarna de toplaag erop; drie banen kunststof en drie asfalt, met apart naast de baan nog een tweebaans kunststof sprintbaan. Geen sintelbaan meer volgens De Brouwer, maar een atletiekbaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.