Green Team Twente onthult H2Zero

| Paul de Kuyper

Na maanden bouwen onthult Green Team Twente dinsdag 21 april de waterstofauto H2Zero. Met de wagen doet het team van 22 studenten in mei mee aan de Shell Eco Marathon, een internationale zuinigheidsrace in Rotterdam.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De autopresentatie van Green Team Twente vindt plaats in de Agora van de Vrijhof en begint om 15:30 uur.

1 op 1000

De bouwers van waterstofauto H2Zero hopen een verbruik te halen dat omgerekend naar benzine overeenkomt met duizend kilometer op één liter brandstof. De nieuwe auto moet bovendien meer gaan lijken op de auto van de toekomst, met een modern design.

Vorig jaar deed ook een UT-team mee aan de Shell Eco Marathon. Door technische mankementen aan auto UTmotive liep de race echter uit op een teleurstelling.

Nantes uitdagen

Dit jaar hoopt Green Team Twente het kunststukje uit 2012 te herhalen. In het eerste jaar dat UT-studenten aan de zuinigheidswedstrijd meededen, gingen ze er direct met de winst vandoor.

‘We hopen onze grootste concurrent uit Nantes uit te dagen’, zei Ymiel van der Zanden in november tegen UT Nieuws. ‘Zij hebben momenteel in alle categorieën de records op hun naam staan, met ruim 1300 kilometer per liter in onze categorie.’

Shell Eco Marathon

De Shell Eco Marathon 2015 vindt plaats van 21 tot en met 24 mei rondom Ahoy, Rotterdam. Naast het Green Team Twente doen zo’n 200 andere teams mee aan de zuinigheidswedstrijd over een parcours van ongeveer 1,6 kilometer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.