Slapping Studs pakken zilver op NSK

| Peter Wolbers

De Slapping Studs behaalden afgelopen week tijdens het NSK in Enschede de tweede plaats. De gastheren traden met twee teams aan en wisten met het eerste team de finale te behalen. In de eindstrijd bleken de Icehawks uit Eindhoven helaas net te sterk: 4-2.

Photo by: SvdS Fotografie 2014

De Slapping Studs speelden dit seizoen in de studentencompetitie geen rol van betekenis. In elf wedstrijden werd er maar liefst negenmaal verloren en mede daardoor eindigde de ploeg als voorlaatste. Op het NSK diende er revanche genomen te worden voor het verloren seizoen. Op donderdag begon de ploeg sterk aan de poulefase van het toernooi door de Radboud Saints uit Nijmegen met 5-2 opzij te zetten. Enkele uren later delfden ook de Buccaneers uit Utrecht het onderspit. De Buccaneers waren in de competitie nog tweemaal te sterk geweest voor de Enschedese studenten, maar konden ditmaal geen vuist maken: 2-0.

Poulewedstrijd

Direct daarna volgde de poulewedstrijd tegen de Icehawks uit Eindhoven. De Icehawks waren het weekend voor het NSK nog op wonderbaarlijke wijze op doelsaldo kampioen geworden en waren ook deze poulefase onaantastbaar. De Studs hielden de schade wel beperkt: 1-3. Na een gelijkspel tegen de Groningse Bulldogs (1-1) sloten de Enschedese studenten vrijdag de poulefase af met een ruime overwinning tegen het al uitgeschakelde tweede team van de Studs: 9-0.

Finale

Door de goede resultaten in de poulefase eindigde de ploeg op een mooie tweede plaats en kon het team zich opmaken voor een herkansing tegen de Icehawks in de finale. In die finale ging het lang gelijk op, maar hield voormalig Studs-doelman Martijn van Maanen de Eindhovenaren regelmatig op de been. Uiteindelijk trokken de Icehawks nipt aan het langste eind en verwezen ze de Studs naar de tweede plaats.

Goalie

Stijn Wijma van de Studs was na afloop een tevreden man: ‘Het was een mooi toernooi, we hebben veel complimenten gekregen over de organisatie. De finale was zeer spannend, jammer dat onze oude goalie vrijwel alle pucks wist te stoppen. Gelukkig was het wel een gezellige tegenstander, zowel op het ijs als in de kroeg!’

Overige sportuitslagen

Floorball

Heren, 1e divisie play-offs: Messed Up 1 – UC Face Off 2: 5-1

De heren van Messed Up spelen ook volgend seizoen in de 1e divisie. Nadat UC Face Off in de eerste wedstrijd al was verslagen, waren de UT-studenten ook de tweede wedstrijd te sterk. Door de overwinning is de best-of-three na twee wedstrijden al in het voordeel van Messed Up beslist.

Handbal

Heren, Poule NO 01: Cabezota 1 – Bentelo 1: 46-13

Een monsterzege voor Cabezota tegen hekkensluiter Bentelo in de laatste wedstrijd van de competitie. Voor de wedstrijd was al bekend dat de UT-studenten op de derde plek waren geëindigd, maar de ploeg wist de competitie in stijl af te sluiten.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Lochem 1: 2-4

Een nipte nederlaag voor de hockeydames van DHC tegen ongeslagen koploper Lochem, dat zich al bijna kampioen mag noemen. Ondanks de nederlaag zakken de dames van DHC niet op de ranglijst en blijft de ploeg momenteel achtste.

Heren, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Graspiepers 1: 1-4

Een teleurstellende nederlaag voor DHC tegen de Graspiepers, dat voor de wedstrijd een achterstand van 11 punten op de studenten kende. Door de nederlaag lijkt de ploeg de aansluiting met de subtop te verliezen.

Tafeltennis

1e klasse D: Thibats 1 – Twekkelerveld 1: 9-1

Een grote en belangrijke zege voor Thibats tegen Twekkelerveld, dat eerder deze competitie nog te sterk bleek voor de UT-studenten. Door de ruime overwinning gaat de ploeg nu ruim aan kop en met nog drie wedstrijden te gaan, waarvan twee tegen de onderste teams, lijkt een kampioenschap binnen handbereik.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1 – ENC ’09 1: 8-1

Een grote zege voor de dames van Drienerlo en een belangrijke stap in de strijd om het kampioenschap. De ploeg heeft nog steeds een flink aantal inhaalwedstrijden te goed, maar heeft momenteel het minste aantal verliespunten in de competitie.

Heren, 3e klasse D: Quick ’20 1 – Drienerlo 1: 3-7

Een belangrijke zege voor Drienerlo in de strijd om promotie, dat mede door positieve resultaten elders in de competitie, de tweede plaats nog volledig in eigen hand heeft.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Hoekje/Toyota Oldenzaal 1 – Drienerlo 1: 1-8

Een ruime overwinning voor de zaalvoetballers van Drienerlo in de strijd om de tweede plaats. Volgende week nemen de studenten het op tegen kampioen ESA en een nederlaag kan fataal zijn voor het gevecht om de tweede plek.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Dynamo Tubbergen 3 – Harambee 1: 2-3 (25-16, 24-26, 25-18, 14-25, 10-15)

De dames van Harambee toonden wederom mentaal sterk te zijn. Twee weken geleden kwam de ploeg al terug van een 0-2 achterstand in sets, dit weekend bleek tot tweemaal toe een achterstand in sets geen onoverbrugbaar probleem.

Heren, 3e divisie A: Hevo 1 – Harambee 1: 1-3 (22-25, 25-21, 9-25, 22-25)

Ook de mannen wisten hun wedstrijd dit weekend winnend af te sluiten. Het verlies van de tweede set deerde de heren niet, gezien de overtuigende setwinst direct daarna. Door de overwinning kruipen de studenten langzaam richting de subtop en kan het bij winst in de inhaalwedstrijd de tegenstander van dit weekend zelfs voorbij.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: EZC 3 – Piranha 1: 6-2

Stadsgenoot EZC heeft de goede reeks van Piranha een halt toegeroepen. In Het Slagman waren de studenten niet opgewassen tegen de nummer vier, waardoor de ploeg inmiddels nergens meer om speelt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.