UT-studenten op podium bij lustrumeditie

| Peter Wolbers

Bij de 25e editie van het Skeuveltoernooi hebben UT-studenten Tjitse Slange, Myrthe Lamme en Niels Leliveld een podiumplek veroverd. Slange werd derde bij de Heren Allround B, Lamme en Leliveld wonnen hun klassement bij respectievelijk de dames sprint en de heren allround A.

Vorig jaar werd Myrthe Lamme nog tweede bij de dames sprint, vlak voor clubgenootje Claudia Henckel. Bij afwezigheid van titelverdedigster Anne-Marthe de Heer, werd er dus gekeken naar de twee Skeuvel-dames. Henckel leek na de eerste 500 meter op weg naar een goed eindresultaat, maar kwam bij de eerste 1000 meter ten val, waarna een podiumplek niet meer haalbaar bleek. Lamme profiteerde optimaal van het wegvallen van haar concurrente en pakte onder andere door een sterke eerste 1000 meter uiteindelijk de eindoverwinning.

Glansrijk

Niels Leliveld werd vorig jaar op gepaste afstand nog derde in het allround klassement, maar de nummers 1 en 2 van vorig jaar (Stein Grendel en Leon van Alstede) ontbraken dit jaar, waardoor Leliveld een van de favorieten voor de eindzege was. Die verwachtingen maakte de UT-student ook glansrijk waar, met fikse verbeteringen ten opzichte van vorig jaar op drie van de vier afstanden. Op de slotafstand, de 5.000 meter, verdedigde Leliveld een voorsprong van 2 seconden op nummer twee Wop van Cappelle en die voorsprong behield hij nipt: 7:05:41 om 7:07:15. In het B-klassement was er ook nog een podiumplek voor Tjitse Slange. De UT-student reed op alle vier afstanden sneller dan vorig jaar en pakte mede daardoor een mooie bronzen plak.

Lustrum

Ter viering van de 25e editie van het Skeuveltoernooi, werd er beide avonden ook een 10 kilometer (25 rondjes) gereden. Op zaterdag reden vier Skeuvel-leden de afstand, voor zondag werd er uit 28 aanmeldingen voor vier plekken geloot. Een van de vier gelukkigen was UT-medewerker Jan van Benthem, die vervolgens de derde tijd reed.

Goed ijs

Lid van de organisatie Miriam Kuiper sprak over een geslaagd toernooi: 'Het ijs was dit weekend echt heel goed, wat resulteerde in een groot aantal persoonlijk records. Ik denk dat iedereen het goed naar z’n zin heeft gehad dit weekend. De tien kilometer die twee keer werd gereden was ook een mooie afsluiting voor de rijders van het schaatsseizoen.'

Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Stars ’84 1 – DBV Arriba 1: 12-44

Een simpele overwinning voor de Arriba-dames tegen het laaggenoteerde Stars ’84. Door de overwinning blijven de studentes in de middenmoot meedraaien, maar met nog maar 1 wedstrijd te spelen is de ploeg ook veilig van degradatie.

Heren, 1e klasse B: Amical 1 – DBV Arriba 1: 45-71

Ook voor de heren een simpele zege dit weekend. Uit bij middenmoter Amical werd er ruim gewonnen en door het verlies van nummer 2 The Jugglers bij koploper Uitsmijters, kunnen de studenten bij het winnen van hun inhaalwedstrijd gelijk komen in punten met The Jugglers.

Handbal

Heren, Poule NO 01: Borhave 1 – Cabezota 1: 29-22

Koploper Borhave bleek thuis te sterk voor de studenten van Cabezota. Als een verrassing kwam dit niet, gezien Borhave nog zonder puntverlies is deze competitie. Voor Cabezota is de derde plek deze competitie, met nog 1 wedstrijd te spelen, het eindresultaat.

Hockey

Heren, 3e klasse F: Mezen 1 – DHC Drienerlo 1: 2-2

Wist de ploeg vorige week nog nipt 3-2 te winnen, deze week kwamen de studenten van DHC een doelpunt tekort om dat resultaat wederom te behalen. Tegen mede-middenmoter Mezen bleek een gelijkspel het maximaal haalbare.

Tafeltennis

1e klasse D: Vitesse ’35 1 – Thibats 1: 3-7

Een mooie en belangrijke overwinning voor de heren van Thibats. Tegen concurrent voor de titel Vitesse ’35 werd er met vier punten verschil gewonnen, waardoor de ploeg nu alleen aan de leiding gaat. Volgende week speelt de ploeg tegen de nieuwe nummer 2, Twekkelerveld, waar eerder deze competitie nipt van werd verloren.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: SVZW 2 – Drienerlo 1: 3-1

Een dure nederlaag in de strijd om het kampioenschap voor de dames van Drienerlo. Uit bij koploper SVZW werd er ondanks een voorsprong bij rust met 3-1 verloren. De studentes hebben nog steeds de minste verliespunten in de competitie, maar hebben maar liefst 5 wedstrijden minder gespeeld dan de koploper.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – RKSV 1: 5-1

Een simpele zege voor de heren van Drienerlo, die de weg naar boven weer te lijken hebben ingezet. Met nog 6 wedstrijden op het programma is de derde plek binnen handsbereik en is zelfs de tweede plaats nog een mogelijkheid.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Sparta Enschede 1: 4-0

Een mooie overwinning voor de zaalvoetballers in de stadsderby tegen middenmoter Sparta Enschede. Door de overwinning blijft de ploeg op de tweede plek staan, maar speelt het in de resterende drie wedstrijden nog wel een keer tegen koploper ESA.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – De Veene 3: 6-2

De waterpoloërs van Piranha blijven hun goede reeks doorzetten. Na een slechte periode in de winter, is de ploeg de afgelopen weken weer in sterke doen met drie overwinningen op rij. De tweede plaats is hierdoor nog niet buiten bereik.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.