Euros maakt selectie oude vier bekend

| Mart Rozema

Het hoge woord is er uit: Jonas Riksen, Jaap Vermeij, Chris Lokin, Jeroen Mol en Marleen Sommers vertegenwoordigen Enschede bij de oude vier, het hoofdnummer van de Varsity. Dit maakte de roeivereniging gisterenavond bekend tijdens een avond vol tradities van D.R.V. Euros.

De pré-Varsity-dag begon met de strijd om de 'Overnaedsche Vier': de winnende competitieploegen bij de mannen en vrouwen mochten in deze oude boot starten op de Varsity. Verder presenteerden andere startende roeiploegen zich, werd er gespeecht en gezamenlijk gegeten. Traditioneel kregen de Oude Vier roeiers biefstuk, bereid door de selectie van de eerstejaars ploeg Zwaar. De namen van de roeiers waren, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geheim tot op één dag van tevoren.

Het programma werd georganiseerd door de oude vier-commissie. Volgens commissieleden en voormalig oude vier roeiers Gijsbert van den Engh en Ernst Kleinhuis wordt er veel aan gedaan om supporters mee te krijgen. Van den Engh: 'onder het motto 'Euros wint de Varsity' proberen we het weer te laten leven. We hebben een bus gehuurd, en hopen dat vooral veel eerstejaars meegaan. Maar ook bijvoorbeeld disputen van studentenverenigingen nodigen we uit.'

De kans dat Euros net als in 1995 de Varsity gaat winnen, is volgens Kleinhuis niet zo groot. 'We hebben geen bondsroeiers in de selectie. Maar het is een eer om mee te mogen doen en je stad te verdedigen'. Dit wordt mooi verwoord als de voorzitter zijn speech beëindigt: 'successupporters blijven thuis, Euroïden reizen af'.

De 132ste Varsity is dit jaar op zondag 5 april. Bezoekers kunnen kijken vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Houten en Culemborg. Om 10.00 uur is de eerste start, om 17:00 uur start de oude vier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.