Benefietfeest Bata4life voor kankerbestrijding

| Mart Rozema

De kroegen van de vier grote studentenverenigingen zijn woensdag open om al feestend geld in te zamelen voor kankeronderzoek. In de Pakkerij vindt die avond een groot Bata4life-feest plaats.

‘Het benefietfeest is bedoeld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en om Bata4life, het goede doel gekoppeld aan de Batavierenrace, onder de aandacht te brengen van studenten’, vertelt commissievoorzitter Leon Schipper.

Op woensdagavond kun je voor €1,50 muntjes kopen, hiervan gaat €0,50 naar het goede doel. Ook kun je voor een kleine donatie nummers aanvragen.

Eerder werd in Nijmegen, waar de andere helft van de Bata4life-commissie zit, ook al met succes een feest georganiseerd. Daar werd €378,60 opgehaald.

Beslissend jaar

Schipper: ‘Het is het derde jaar van Bata4life, maar de eerste keer dat we het met een hele commissie doen. Een feest zoals we dat nu organiseren had daarom eerder niet gekund. Maar het is ook een beslissend jaar. We hebben een grote commissie die er veel tijd in stopt, de opbrengsten moeten wel in verhouding staan tot de inspanningen.’

Andere acties

Naast het feest organiseert Bata4life verschillende andere acties. Zo kun je je eigen actiepagina aanmaken, en worden er via Facebook diverse items geveild. Je kunt bieden op onder andere een vliegticket en kaarten voor Lowlands, de Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.