Scholieren ontwerpen auto van de toekomst

| Marly Bergen

Vijftig kinderen van verschillende basisscholen zijn sinds vanochtend druk bezig in het DesignLab met het ontwerpen van de auto van de toekomst. Een nieuw initiatief dat is georganiseerd door de samenwerking tussen Green Team Twente, Solar Team Twente en Maxon Motor.

‘Voor dit project hebben we diverse basisscholen benaderd en vervolgens een lespakket ontwikkeld.’ vertelt Justine Wolters van Solar Team Twente.

Zonne-energie en waterstof

De leerlingen kregen vanmorgen eerst uitleg over zonne-energie en waterstof en gingen daarna aan de slag met verschillende opdrachten. De laatste stap is het maken van een prototype. ‘Er waren heel wat ideeën, onder andere dat ze magneten willen gebruiken voor de auto’, vertelt Wolters. Studenten van de opleiding industrieel ontwerp liepen rond om de leerlingen te helpen. Later in het project worden de ontwerpen verder uitgewerkt met studenten van het ROC van Twente. Zij helpen de leerlingen dan met het bouwen van een echte zeepkist.

Toekomstige samenwerking

Het is voor het eerst dat het Green Team en het Solar Team samenwerken. ‘Als dit een groot succes wordt, gaan we vaker iets samen op poten zetten’, aldus Wolters.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.