‘De vorm is er al een tijdje uit’

| Peter Wolbers

De ijshockeyers van de Slapping Studs hebben dit weekend opnieuw verloren in de studentencompetitie. Thuis werd het in de IJsbaan Twente 4-10 tegen de Buccaneers uit Utrecht.

De ijshockeyers begonnen dit seizoen nog goed aan de competitie met overwinningen in de eerste twee wedstrijden. Sindsdien wisten de studenten echter geen enkel punt meer te pakken en werd de ploeg zevenmaal op rij verslagen. Tegen de Buccaneers uit Utrecht diende de weg omhoog weer ingezet te worden. De uitploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd drie punten boven de Studs, maar won een maand geleden in Utrecht wel met 7-4 van de Enschedeërs.

Wakker

In de IJsbaan Twente viel er in het begin niet veel te beleven. Beiden ploegen kregen een paar kansjes, maar veel leverde dat niet op. Na tien minuten braken de Studs echter plotseling de wedstrijd open: 1-0. Dit schudde de Buccaneers duidelijk wakker, want tien minuten later werd de eerste periode afgesloten met een 1-4 tussenstand. In de tweede periode moesten de Studs iets forceren om nog tot een fatsoenlijk resultaat te komen en met een snelle 2-4 leek dat ook nog mogelijk. Een shoot-out voor 3-4 werd op komische wijze gemist, waarna de thuisploeg moeite had meer kansen te creëren. De Buccaneers bleven dreigend en liepen verdiend uit naar 3-7.

Gevaarlijk

In de laatste periode werd al snel duidelijk dat er voor de Studs geen stunt meer in zat. De paar kansen die de ploeg kreeg werden niet benut en bovendien bleven de gasten gevaarlijk in de omschakeling. Veel gebeurde er niet meer in het slot van de wedstrijd. Gescoord werd er nog wel enkele malen met een eindstand van 4-10 als gevolg.

Teleurgesteld

Speler Stijn Wijma was na afloop teleurgesteld over het resultaat: ‘We waren vandaag niet scherp genoeg, denk ik. We hebben echt wel een aantal goede spelers in de selectie, maar het kwam er vandaag niet uit.’ Door de nederlaag is de ploeg nu al acht wedstrijden zonder zege. Een duidelijke verklaring voor de slechte vorm heeft Wijma niet: ‘Ik weet het niet, de vorm is er denk ik gewoon al een tijdje uit. Kwaliteit hebben we wel, maar het komt er niet uit momenteel.’

NSK

Met het NSK in eigen huis voor de deur, moet er nog wel wat gebeuren, wil de ploeg een goed resultaat neerzetten tijdens de kampioenschappen. ‘We spelen tegen een aantal ploegen uit de competitie en hopelijk gaat het dan beter’, aldus Wijma.

Foto: Archief

Overige sportuitslagen

Badminton

Carlton GT Cup, poulefase: BC Thiela 2 – DBV Diok 1: 5-0

Wederom een nederlaag voor DIOK in de poulefase van de Carlton GT Cup. Diok was al uitgeschakeld en kon ook tegen koploper Thiela geen goed resultaat neerzetten, waardoor het bekerseizoen er alweer op zit voor de badmintonners.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Peatminers 1 – DBV Arriba 1: 36-49

Een mooie en nuttige zege voor de dames van Arriba tegen concurrent de Peatminers. Door de overwinning slaat de ploeg een gat met de onderste regionen en vindt het de aansluiting met de subtop.

Heren, 1e klasse B: Peatminers 1 – DBV Arriba 1: 56-87

Ook de heren van Arriba speelden dit weekend tegen de Peatminers en ook zij wonnen hun wedstrijd. Door de zege blijft de ploeg in het spoor van de nummer 2 The Jugglers en met nog 5 wedstrijden te gaan is zelfs de titel in theorie mogelijk.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Roden 1 – DHC Drienerlo 1: 3-0

Een slecht resultaat bij de hervatting van de competitie voor de dames van DHC. Subtopper Roden was in eigen huis te sterk voor de studentes, die de rest van de competitie zullen proberen nacompetitie te ontlopen.

Heren, 3e klasse F: Dash 1 – DHC Drienerlo 1: 1-3

De heren van DHC zijn beter begonnen aan de hervatting van de competitie. Uit bij Dash werd het 1-3 voor de studenten, die deel uitmaken van een brede subtop en inmiddels een redelijk gat heeft met de lagere plekken op de ranglijst.

Korfbal (zaal)

3e klasse F: Zwart-Wit 1 – Vakgericht 1: 12-9

Een gemiste kans voor de studenten van Vakgericht om te klimmen op de ranglijst. Zwart-Wit, dat een plek boven Vakgericht staat, was thuis te sterk voor dames en heren van de UT en heeft nu een gat van 4 punten met de korfballers uit Enschede.

Tafeltennis

1e klasse D: Blauw-Wit 4 – Thibats 1: 1-9

Een mooie en ruime overwinning voor de heren van Thibats, dat een dag eerder nog teleurstellend had verloren bij en van Twekkelerveld 1. Tegen Blauw-Wit was van die teleurstelling echter niks te merken en werd op één partij na de maximale score bereikt.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1Den Ham 2: 5-0

Een ruime overwinning voor de studentes van Drienerlo, die daardoor mee blijven strijden om de titel. Op de ranglijst staat de ploeg momenteel 3e, maar het team heeft 3 wedstrijden minder dan de koploper gespeeld en heeft tot nog toe de minste verliespunten.

Heren, 3e klasse D: Juliana ’32 1 – Drienerlo 1

Een matige wedstrijd van de kant van Drienerlo leidde zaterdag tot een 2-0 nederlaag bij Juliana ’32 uit Hengelo. Door de nederlaag lijkt de ploeg momenteel al nagenoeg uitgespeeld in de competitie, met een grote voorsprong op de nacompetitieplekken en een fikse achterstand op de koploper.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: FC Eibergen 1 – Drienerlo 1: 2-4

De heren van het Drienerlo-zaalteam blijven het vooralsnog uitstekend doen in de Hoofdklasse. Met de winst op het laaggenoteerde Eibergen blijft de ploeg voorlopig tweede achter het ongenaakbare ESA.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Twente ’05 2 – Harambee 1: 2-3 (18-25, 20-25, 25-19, 25-23, 11-15)

Een prima overwinning voor de dames van Harambee tegen het laaggenoteerde Twente ’05. Door de zege slaat de ploeg nu een klein gat met de onderste drie ploegen en kan het voorzichtig omhoog kijken.

Heren, 3e divisie A: Favorita 1 – Harambee 1: 2-3 (25-19, 25-18, 22-25, 26-28, 9-15)

De heren van Harambee toonden zaterdag karakter door tegen het hoger genoteerde Favorita terug te komen van een 2-0 achterstand in sets. In de 4e set was het lang spannend, maar uiteindelijk werd deze in het voordeel van de studenten beslist, die het karwei vervolgens vakkundig afmaakte. Door de zege kan de ploeg, met een wedstrijd nog te goed, een plek stijgen en de top vijf binnenkomen.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – EZC 2: 11-2

Een wedstrijd tegen hekkensluiter EZC was precies wat het geplaagde Piranha nodig had. De ploeg, die al sinds november zonder zege was, boekte tegen EZC haar grootste overwinning van het seizoen en kan nu eindelijk weer naar boven kijken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.