Arriba wint ruim van hekkensluiter Orca’s

| Peter Wolbers

De heren van D.B.V. Arriba wonnen afgelopen zaterdagavond met grote overmacht de wedstrijd tegen hekkensluiter BV Orca’s. In het Sportcentrum was het geen enkel moment spannend en werd er uiteindelijk ruim gewonnen: 110-51

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat een overwinning in de lijn der verwachting lag. Tegenstander BV Orca’s won pas in januari haar eerste wedstrijd van het seizoen, terwijl Arriba bovenin meedraait en zelfs nog kans maakt op de titel. In het eerste kwart was het de thuisploeg die het spel dicteerde en binnen enkele minuten al een gat van 10 punten had geslagen. Aan het einde van het kwart was dat gat zelfs verder opgelopen tot 14 punten. In het tweede kwart leek Arriba de wedstrijd snel te willen doodmaken en in die opzet slaagde de ploeg. De Orca’s kwamen maar enkele keren in de buurt van de basket van de studenten en had moeite met de soms flitsende aanvallen van de thuisploeg.

Driepunter

Na de rust, met een 47-20 tussenstand, ging Arriba in het derde kwart vrolijk verder met scoren. De ploeg was voorin dermate effectief dat het enkele slordigheden in defensief opzicht makkelijk kon rechtzetten. Na drie kwarten leek de ploeg zelfs op weg naar een score van boven de 100 punten, iets wat de studenten deze competitie nog maar tweemaal eerder was gelukt. In het laatste kwart ging de ploeg wederom sterk van start en door een mooie driepunter van Thomas Hermans werd die grens dan ook gepasseerd. Uiteindelijk wisten beiden ploegen nog enkele malen doel te treffen, waardoor de eindstand op 110-51 werd bepaald.

Titel

Coach Bas Reuvekamp was tevreden met de uitslag, maar ook met het spel van zijn ploeg: ‘Met de overwinning hebben we gedaan wat er van ons verwacht werd, maar het deed me goed om te zien dat de ploeg de gehele wedstrijd zijn concentratie behield. De tegenstander kreeg wel een paar keer te simpel kansen om te scoren, maar als je zo snel op een grote voorsprong komt is dat wel logisch.’ Door de zege blijft de ploeg kans houden op de titel, al heeft het dat niet meer in eigen hand. ‘We hebben recent heel nipt verloren van de koploper, De Uitsmijters, dus we zijn afhankelijk van de andere wedstrijden. We moeten in ieder geval nog tegen de nummer 2, dus als we die winnen kunnen we een plek stijgen.’

Overige sportuitslagen

Floorball

1e divisie, Poule 3: UC Face Off 2 – Messed Up 1: 0-9

De floorballers van Messed Up hebben de poulefase van de eerste divisie met een ruime zege afgesloten. Door de overwinning eindigt de ploeg zoals verwacht op de eerste plek en speelt het in de play-offs wederom tegen UC Face Off voor een plek om lijfsbehoud.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – TFC/Three Musketeers 1: 4-2

Een welkome zege voor de zaalvoetballers van Drienerlo in de strijd om de tweede plek. Door de overwinning komt de ploeg op drie punten van concurrent HHC, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Kuipers Flevoll 1: 0-4 (13-25, 16-25, 21-25, 24-26)

Een pijnlijke nederlaag voor de dames van Harambee tegen nummer 3 Kuipers Flevoll. De studentes deden het elke set iets beter, maar kwamen uiteindelijk toch ruim tekort om het de tegenstander lastig te maken.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Webton Hengelo 2: 3-1 (25-16, 22-25, 25-18, 27-25)

Een nipt verlies in de tweede set deerde de volleyballers van Harambee niet, hoewel er in de laatste set nog wel geknokt moest worden voor de overwinning. Door de zege blijft de ploeg meedraaien in de middenmoot en is de vierde plaats zelfs in zicht.