‘Beschamende’ nederlaag voetballers Drienerlo

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo hebben zaterdag een dure en onnodige nederlaag geleden. Uit bij Achilles, op een steenworp afstond van de campus, werd er met 3-1 verloren. Een vervelende nederlaag, zeker gezien de 11-2 monsterzege die de studenten eerder in het seizoen thuis nog wisten te boeken op Achilles.

Wellicht zorgde de thuisoverwinning voor enig gemakzucht bij de selectie van coach Frank Eulderink, maar de Drienerloërs begonnen in ieder geval niet sterk aan de wedstrijd. Verdedigend stond de ploeg niet goed en regelmatig kwam Achilles er gevaarlijk uit. Na een kwartier kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong.

Enkele minuten later werd het zelfs nog erger voor de studenten, toen een aanvaller van Achilles in de zestien werd neergehaald door de keeper en de daarop gegeven penalty benutte: 2-0.

Rode kaart

Drienerlo kwam in de eerste helft maar moeilijk aan voetballen toe, maar vlak voor rust leek er toch wat te halen voor de studenten. Een overtreding van een Achilles-speler rond de middenlijn werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart, waardoor de thuisploeg de tweede helft met een man minder moest beginnen.

In die tweede helft begon Drienerlo met een andere tactiek, maar dat had nog niet direct succes. Tien minuten na rust breidde de thuisploeg zelfs de stand verder uit naar 3-0. Ondanks deze snelle domper, werd het spel van Drienerlo wel een stuk beter. De studenten creëerden meerdere kansen en een half uur voor tijd kwam terecht de 3-1 op het scorebord.

Ondanks de manmeersituatie en het betere spel in de tweede helft, kwamen de studenten echter niet verder dan dit ene doelpunt.

Nieuwe verdediging

Keeper Patrick Braakman was na afloop uiteraard teleurgesteld over de nederlaag, maar ook over het spel. ‘De eerste helft was echt beschamend, heel slecht. We speelden met een vrij nieuwe verdediging, maar dat mag geen excuus zijn. In de tweede helft zijn we 3-4-3 gaan spelen en dat leidde nog wel tot een aantal mooie kansen. Maar goed was het vandaag zeker niet.’

Ondanks de nederlaag is Drienerlo de aansluiting met de subtop nog niet kwijt. Te ver vooruit kijken wil Braakman echter niet. ‘De eerstvolgende wedstrijd maar herstellen van deze nederlaag. Dan moeten we gewoon winnen.’