Technohal wordt healthlab

| Sandra Pool

Alle health-opleidingen komen onder één dak in de voormalige Technohal. Dat heeft het college van bestuur afgelopen week besloten. In dit nieuwe ‘healthlab’ zijn ook vierkante meters gereserveerd voor het Designlab, nu tijdelijk gevestigd in de Gallery. Maar die zijn niet voldoende voor het designcentrum.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Vanessa Evers, hoogleraar human media interaction en initiatiefnemer van het Designlab, buigt zich over de nieuwe situatie. ‘Ik weet niet of ik het Designlab - gedistribueerd over twee locaties - tot een succes kan maken. Daar moet ik goed over nadenken.’

Het idee van Evers is een centrum van innovatie waar studenten, bedrijfsleven en onderzoekers elkaar ontmoeten en aan projecten werken. ‘Een cultuurverandering waarbij alle creatieve opleidingen, industrieel ontwerpen, creative technology, en ATLAS, samen met benodigde onderzoeksfaciliteiten onder één dak komen. Daar is drie- tot vierduizend vierkante meters voor nodig’, aldus Evers.

De health-groep heeft eenzelfde oppervlakte nodig en vindt die ruimte in de oude Technohal. Het pand biedt plaats aan technische geneeskunde, biomedische technologie en gezondheidswetenschappen. Er komt een hybride operatiekamer. Ook het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) krijgt er een plek evenals de directie van onderzoeksinstituut MIRA.

‘Ik ben niet tegen een healthlab’, zegt Evers. ‘Sterker nog, dat moet er zeker komen. De vraag is alleen of een Designlab, verspreid over meerdere locaties, succesvol kan zijn. Daar maak ik mij zorgen over. Ik zoek een duurzame oplossing voor de toekomst van het Designlab.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.