Goed begin niet genoeg voor Cabezota

| Peter Wolbers

De heren van Cabezota bleken zaterdagavond niet opgewassen tegen de nummer twee van de competitie, Stormvogels uit Haaksbergen. In het sportcentrum begonnen de Twentse handballers goed, maar bleken de gasten toch te sterk: 19-27.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Inzet van de wedstrijd dit weekend was de tweede plek op de ranglijst. Stormvogels had een voorsprong van vier punten op de studenten. Een overwinning voor Cabezota zou dat gat verkleinen tot twee punten. Met die informatie in het achterhoofd gingen de studenten sterk van start.

Opening

De openingstreffer was nog voor de gasten, maar binnen tien minuten hadden de studenten een voorsprong van 5-2 te pakken. De thuisploeg speelde geconcentreerd, profiteerde van de foutjes van de tegenstander en hield het achterin redelijk dicht. Verder dan de drie punten voorsprong kwamen de studenten echter niet. De uitploeg maakte minder fouten, sprong zorgvuldiger met haar kansen om en wist daardoor het gat snel te dichten. Halverwege de eerste helft kwam Cabezota voor het eerst sinds de openingsfase op achterstand en die tegenslag kwam de ploeg de rest van de wedstrijd eigenlijk niet meer te boven. Eindstand 19-27.

Redelijk

Ondanks de nederlaag was speler Marc Warmerdam niet geheel negatief over de wedstrijd: ‘We begonnen wel redelijk aan de wedstrijd, dat was goed. De tegenstander beschikt alleen over een stuk meer ervaring en dat zag je terug. We hadden ook recent een toernooi gespeeld, dus conditioneel waren we ook niet helemaal honderd procent fit.’

Moedeloos

Dat de ploeg in sommige fasen het tempo van de Stormvogels niet kon bijbenen was vervelend, vond Warmerdam: ‘Ja, daar wordt je wel moedeloos van. De helft zat er op een gegeven moment doorheen en dan wordt het lastig.’

Derde plek

Door de nederlaag lijkt de derde plek eigenlijk zo goed als zeker voor de studenten. ‘De enige wedstrijden die we hebben verloren zijn van de nummer 1 en 2. De rest hebben we gewonnen. De ‘best of the rest’ kun je helaas zeggen.’

Overige sportuitslagen

Voetbal (zaal)

Hoofdklasse G: Excelsior ’31 2 – Drienerlo 1: 2-2

Een gelijkspel bij de subtopper in de hoofdklasse tussen Excelsior en Drienerlo. Samen met HHC strijden zij om de tweede plek in de hoofdklasse, waar ESA onbedreigd op de titel afstevent. Door het gelijkspel komt HHC nu in punten gelijk met de UT-studenten.