Wild cards batavierenrace vergeven

| Mart Rozema

Nog zestien plaatsen voor de Batavierenrace waren te vergeven door middel van wild cards. Teams uit het hele land probeerden door middel van ludieke acties de laatste deelnameplekken te bemachtigen.

Photo by: Arjan Reef

De reguliere plekken waren in mum van tijd vergeven. In totaal deden 36 teams een poging een van de wild cards te ontvangen. De team zetten met name taarten en filmpjes in om de commissie te overtuigen. 'Drie teams zijn naar ons toegekomen in Enschede of Nijmegen', vertelt Veronique Rademaekers, lid van de batavierenrace commissie. 'Eén team kwam zelfs uit Groningen. Zij zijn dan ook een van de zestien gelukkigen met een wild card.' Een team uit Wageningen was zelfs naar Nijmegen gekomen door middel van een estafetteloop, geheel in stijl van de Batavierenrace.

'Het leuke is dat de teams uit het hele land kwamen. Voornamelijk uit de universiteitssteden, maar ook bijvoorbeeld uit Breda. Bij het maken van de selectie hebben we gekeken of de deelnemers naast een filmpje ook iets extra's hebben gedaan, door bijvoorbeeld iets persoonlijks of iets van de vereniging te laten zien. Daarnaast hebben ook een aantal teams geld ingezameld voor Bata4Life, wat het oorspronkelijke idee van de wild cards was', aldus Rademaekers.

De batavierenrace is op 25 april.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.